Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh pečený s bramborem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jituska Jituska

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie937 kJ /
224 kcal
Bílkoviny5,94 g
Tuky0,98 g
Vláknina11,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy43,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vykuchané pstruhy opláchneme a vysušíme ubrouskem. Nachystáme si pekáček, úplně na spodek dáme alobal a na něj pečící papír (pečící papír proto, aby se kůžičkou nepřipekli k pekáčku a alobal přesně nevím proč, ale je to prý lepší). Krok 2: Pstruhy pokapeme nejdříve citrónem a pak olivovým olejem i uvnitř. Okořeníme, rozmačkáme česnek a potřeme, zase i zevnitř. Pečeme 20-30 minut. Krok 3: Příloha: brambory nakrájíme na kousky, uvaříme, ale ne úplně do měkka. Na hlubší pánvi pomalu opékáme dozlatova (můžeme okořenit podle chuti), nejlépe na olivovém oleji.

Zveřejněno 24. 10. 2010

Poznámka autorky Jituska

Na poslední fotce je mezi pstruhy i štika, ale ta je zatím u ledu. Ta bude někdy příště :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nO4P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nO4P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Díky za komentáře:-)

Pstruha si občas dopřejeme, ale štiku jsem měla naposledy jako malá holka :-p:-(

jo,rybička pstruh k tomu, není co dodat to musí být mňamka:yes:+1;-)

Krásné, pstruha můžem kdykoli, receptů není nikdy příliš mnoho. Díky, bod snad je samozřejmý.:-p

Tématické fráze:
pstruh pečený na pánvi, jak dlouho se peče pstruh, doba pečení pstruha, pstruh pečený na pečícím papíře, pstruh pečený v alobalu, pstruh doba pečení, pstruh na pečícím papíru, pečený pstruh, pstruh na olivovém oleji, pečený pstruh na pečícím papíře, pečený pstruh na pánvi, pstruh na oleji, pstruh na pečícím papíře, zapečený pstruh, recepty peceny pstruh, pečený pstruh v alobalu, pstruh peceny, pstruh pečeny na pečícím papíru, pstruh recepty, pečený pstruh v troubě na pečícím papíře

Suroviny:
pstruh, olej olivový, citron, česnek, kmín celý, sůl, pepř, bazalka čerstvá, koření oregáno, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu