Plovdivské maso
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná rajčatovým protlakem, částečně připomíná kuře na paprice. Díky pozvolnému dušení je maso krásně měkké a rozplyne se v ústech. Ideální přílohou jsou těstoviny, ale výborně se hodí i knedlík.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 418 kJ / 817 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,98 g |
| Tuky | 25,69 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 390 mg |
| Sodík | 320 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 21,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plecko nakrájíme na drobné kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: V hrnci rozpálíme olej, na kterém osmažíme cibuli dorůžova.
Krok 3: Do cibulového základu přidáme nakrájené maso a opečeme.
Krok 4: Pak přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou.
Krok 5: Maso dusíme doměkka, pak vyjmeme stranou.
Krok 6: Šťávu zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě, přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku a provaříme, asi 10 minut.
Krok 7: Poté omáčku přecedíme přes jemný cedník a ještě asi 10-15 minut provaříme, než vystoupí tuk na povrch omáčky.
Krok 8: Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme.
Krok 9: Podáváme s vařenými brambory, rýží, ale nám nejvíc chutnají vařená kolínka.
Zveřejněno 19. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plovdivské maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66oz
Moje poznámka
Plovdivské maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/66oz
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 1 hodinou
Sýrové tyčinky
Jitinka před 2 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 5 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 5 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 5 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 6 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 8 hodinami
Tématické fráze:
plovdivské vepřové maso,
plovdické maso,
plodivske maso,
plovdiské maso,
ploudivské maso,
plovdinské maso,
recepty maso,
plovdicke maso recepty,
plovdivská vepřová plec,
plovdivská omáčka,
veprove maso plovdivske,
plovdivské vepřové,
plodivské maso recepty,
plovdivské maso, těstoviny,
plovdivské špagety,
povdivské maso,
plovdovské maso,
plovdivké maso,
plovdivskémaso,
recepty na maso
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
olej,
sůl,
česnek,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
mouka hladká
Komentáře (57)
Posílám bod a poděkování za recept
Přidávám ti sem fotku a bodík, Miri