Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka se smetanou

Dýňová polévka se smetanou je lahodný a krémový pokrm, který skvěle zahřeje v chladnějších dnech. Sladkost dýně v kombinaci s jemnou smetanou vytváří dokonale vyváženou chuť, kterou můžete obohatit špetkou koření.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 420 kJ /
578 kcal
Bílkoviny14,20 g
Tuky33,80 g
Vláknina12,65 g
Cholesterol 108 mg
Sodík 169 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy48,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tekvicu, zemiaky a mrkvu očistíme, olúpeme a pokrájame. Cibuľu olúpeme a pokrájame nadrobno. Krok 2: Na rozohriatom masle speníme pokrájanú cibuľku. Zalejeme vývarom, pridáme kocky tekvice, zemiakov a mrkvy. Osolíme, okoreníme a varíme do mäkka asi 20 minút. Krok 3: Tyčovým mixérom rozdrvíme. Zriedime na požadovanú hustotu vývarom, prevaríme a vlejeme smotanu. Prehrejeme a podávame. Krok 4: Podávame s nasucho opečeným chlebom, krutónmi alebo so zvyšnými cestovinami či haluškami.

Zveřejněno 26. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gZY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gZY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající polévka ... právě si na ni pochutnávám.

martiline: patrí k jeseni...vďaka za pekný koment.

rybarka007: mám radosť

Moje zamilovaná polévka. Pochutnala jsem si moc. Díky

olivka: Vďaka za komentár, potešil.

Opravdu moc dobrá polévka😃

Jaromira18: tesi ma, dakujem.

:yes: Moc velká dobrota,:-K:-K niky už jí neudělám jinak.:-K:-K:-K

Je opravdu vynikající, děkuji za recept :-K:yes:

pazderka83: ja ďakujem za priaznivú odozvu!

dneska bez smetany a zitra pridam smetanu :) je výborná

Frantiska: tvoje komenty sú vždy milé, ďakujem.

Kerstein:Vďaka za priaznivú odozvu!:-K

Dnes jsem vařila poprvé a nemůžu udělat nic jiného, než jen chválit ;-)Děkuji za fajn recept.

Žanys::-K

dneska jsem vyzkoušela a musím říct, že opravdu moc výborná. Jen jsem dala zakysanou smetanu. :-) :yes::yes::yes:

Chystám se recept použít na zítřejší Halloweenskou párty pro známe tak snad si všichni pochutnají a zkusím přidat i zlepšováky od ostatních :-p Tak držte palce :-)

Peťulka, veľmi si ma potešila...:-K

Magdi, dneska jsem v premiéře doma uvařila tuhle polívku, chlapi se dívali s despektem, až s hrůzou v očích, co jim to budu servírovat, ale byli odvážní a polívku si dali a moc jsme si všichni pochutnali. Akorát jsem nedala na závěr tu smetanu, někteří členové naší domácnosti ji v polévce nemusí, ale to je náš problém. Ode mě :yes:

Zdenka1: Mám radosť, aj foto ma potešilo. Vďaka.:-K

Tvůj recept se mi zdál nejlepší na dýňovou polévku, tak jsem se jím nechala inspirovat. Já jsem do té své přidala kromě mrkve ještě kousek celeru a petržele a to vše orestovala na cibulce. Smetanu jsem požila zakysanou a na talířích ještě přizdobila osmaženou slaninkou. Všem velmi chutnalo, tak ti po zásluze posílám bodík:-p:-):yes:

Zkuste přidat do hotové polévky trochu sterilované červené řepy-kdo má rád-skvěle jí oživí chuť.:-p

chocolate (neregistrovaný/á), je mi cťou a potešením tvoja reakcia.

chocolate 16. 11. 2010 11:52
Musím poděkovat za výborný recept na podzimní polévečku, která zcela napravila reputaci dýně v mé kuchyni.Polévka byla naprosto fantastická a co více, chutnala i dětem.Přidala jsem jen malinko muškátového oříšku.
Děkuji za recept:-K.

Jani, tá druhá je taká silnejšia, aj pre chlapov, slanina je slanina... pozri:
http://www.toprecepty.cz/recept/15619-moje-dynova-...

Ó Magdi, tak to se ti povedlo!!! Nádherná fotka a polévku z dýně musím konečně vyzkoušet;-)

Magdalenko:-) opravdu paráda:yes:. Polévka radost pohledět:-K.

A zabudla som, že mám tekvicový olej - zo semienok, určite by sa tam hodil (teda, ak mi už nestuchol...:-D)

Magdalenko, ta polévka se ti povedla a bude dobrá i fotky máš hodně dobré;-) Dávám ti 9.bod:yes:

magdalenko :yes:;-)+

...začínam sa pýriť...ďakujem vám!

magdalenka...:-O+

Magdalenko, také se mi moc líbí fotka i recept:yes::yes: +

Ja na teba nemám, ale dobre to padne od teba!

Magdalenko - krásný recept i fotka:yes::-)+

Tématické fráze:
dynová polívka, dynova polevka, nejlepší dýňová polévka, dýňová polévka recept, dynová polévka hokaido, hokaidová polévka, dýňová polévka se zakysanou smetanou, polívka hokaido, polívka z dyně, hokaidová polévka recept, dýňová polévka hokaido se zakysanou smetanou, hokaido polívka, dýnová polivka hokaido, top recepty - dýnová polévka, polivka dynova, polívka z dýně hokaido, dýňová polívka recept, recept dynová polivka, polívka z hokaido, polévka dýnová

Suroviny:
dýně, brambory, mrkev, cibule, máslo, smetana na vaření, sůl, pepř bílý mletý, vývar zeleninový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu