Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 138 kJ / 3 379 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,63 g |
Tuky | 105,48 g |
Vláknina | 30,86 g |
Cholesterol | 532 mg |
Sodík | 255 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 505,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme droždí, posypeme trochou cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Potom přidáme zbylý cukr, vejce rozšlehané v mléce, špetku soli, rozehřáté máslo a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto, které posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
Krok 3: Po vykynutí z těsta odkrojujeme lžící kousky, ze kterých uděláme bochánky. Bochánky potom zplácneme, naplníme švestkou (já dávala 2 půlky) a uděláme balíček. Balíček namočíme do misky s olejem a klademe na pekáč.
Krok 4: Buchty pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C dočervena. Upečené buchty ještě potřeme slabě olejem, aby nebyly suché.
Zveřejněno 6. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasické české slíváky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pj4V
Moje poznámka
Klasické české slíváky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pj4V
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Tématické fráze:
slíváky recept,
slivaky,
recept na slíváky,
buchty slíváky,
nejlepší slíváky,
klasické české buchty,
sliváky recepty,
recept slíváky,
recepty slíváky,
klasické české recepty,
domácí slíváky,
domácí slíváky,
peceme slivaky,
babicciny slivaky,
švestková slíváky,
buchta slívaky,
recept na domácí slívaky,
švestkové slíváky,
české buchty slivaky,
švestkové buchty slíváky
Suroviny:
mouka hladká,
droždí,
cukr krupice,
mléko,
vejce,
máslo,
cukr vanilkový,
sůl,
švestky
Komentáře (5)