Linecká kolečka III.
Linecké cukroví je stálicí mezi vánočním cukrovím. Mají ho rádi velcí i malí, není snad nikdo, kdo by ho nemiloval. Provoní celý dům a vytvoří tu pravou vánoční atmosféru. Promazávat ho můžeme marmeládou i krémem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 719 kJ / 3 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,26 g |
Tuky | 182,65 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 936 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 301,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku, přidáme kypřicí prášek, cukr a citronovou kůru.
Krok 2: Přidáme na kostky nakrájené máslo a zapracujeme ho nejprve nožem, přidáme žloutky a spojíme ve hladké, nelepivé těsto.
Krok 3: Těsto necháme odpočinout v chladu asi 1 hodinu.
Krok 4: Na pomoučeném vále vyválíme silnější plát (3-4 mm) a formičkou z něj vykrajujeme tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Polovinu tvarů necháme plných a ve zbytku vykrájíme i středy.
Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dorůžova asi 10 minut.
Krok 6: Vychladlé plné kolečko potřeme marmeládou a spojíme s kolečkem s vykrojeným středem.
Krok 7: Hotové linecké cukroví pocukrujeme přes sítko moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
Zveřejněno 28. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecká kolečka III.
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LPX
Moje poznámka
Linecká kolečka III.
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LPX
Nejnovější recepty
Palačinková růže
Přidáno před 6 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 23 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 36 minutami
Okurkový salát
JakubM před 39 minutami
Nejlepší špenát
harovs před 1 hodinou
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
shabby před 2 hodinami
Domácí lasagne
Veronika834 před 2 hodinami
Ředkvičková pomazánka s pomazánkovým máslem
Januli-holky před 2 hodinami
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce
JitkaKl před 3 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Svally_Krakonos před 3 hodinami
Tiramisu od babičky
Anny12 před 4 hodinami
Tématické fráze:
linecká kolečka,
linecká kolečka recept,
linecké cukroví doba pečení,
linecké těsto doba peceni,
linecké kolečka,
doba peceni lineckeho testa,
jak dlouho péct linecké těsto,
recept na linecká kolečka,
jak dlouho se peče linecké těsto,
jak dlouho se peče linecké cukroví,
linecké doba pečení,
recept linecká kolečka,
jak dlouho péct linecké,
velká linecká kolečka,
jak dlouho se pece linecke,
pečení lineckého,
jak dlouho pečeme linecké těsto,
linecke kolecka recept,
doba pečení lineckého,
jak péct linecké těsto
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
kypřící prášek,
kůra citronová,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
marmeláda rybízová
Komentáře (29)
No, asi jste něco zvojtila, protože rcp je
Ale asi máte těsto jen moc studené..., a pokud vám nevyměklo při čekání na radu
Místo citronové kůry jsem tam dala pomerančovou, aby byla trošku změna
Pro začínající kuchařinky menší rada:
Máslo by mělo být máslo,
Lineckému těstu neprospívá teplo, pak je lepkavé a měkké. Přísady, pracovní plocha i ruce musejí být chladné.
Nevadí, když v těstě zůstanou neuhnětené kousky másla. Je lepší hníst těsto kratší dobu než příliš dlouho.
Před pečením těsto potřebuje odpočinek, nejlépe v chladničce. Těsto zabalit do potravinové fólie a nechat přes noc v lednici. Evičko posílám +7.