Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 831 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,10 g |
Tuky | 33,29 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 311 mg |
Sodík | 4,96 g |
Sůl | 12,31 g |
Sacharidy | 4,30 g |
Postup přípravy
Když pustí vodu, přendáme kostky lilku do cedníku, prolijeme několikrát pod tekoucí vodou a necháme okapat. Krok 2: Kostky lilku dáme do mixéru a nahrubo rozmixujeme (použila jsem misku s noži z combi tyčového mixéru). Krok 3: Do mísy dáme rozmixovaný lilek, přidáme nastrouhaný parmezán, pokrájenou šunku, prolisovaný česnek, vejce, pepř, pažitku, trochu strouhanky a vše dobře promícháme.
Ze vzniklé hmoty tvoříme karbanátky, které lehce obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
Zveřejněno 28. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové karbanátky se šunkou a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW2j
Moje poznámka
Lilkové karbanátky se šunkou a parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oW2j
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 3 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 8 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 4 minutami
Vepřové na houbách
Sahula před 5 minutami
Vepřové srdce na kmínu a slanině
Sahula před 7 minutami
Domácí quiche
TotalMudla před 1 hodinou
Máslová krupková polévka
poirotka před 2 hodinami
Kuře po vracovsku
poirotka před 2 hodinami
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 3 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 3 hodinami
Výborný čočkový salát
Jiri_Vavra před 4 hodinami
Tématické fráze:
karbenátky s parmezánem,
lilkové placičky plněné sýrem,
lilek hraska,
cuketove karbanatky s parmezán,
recept karbenátky s parmazanem,
bramborové karbanátky,
lilkové karbanátky
Suroviny:
lilek,
vejce,
parmazán,
česnek,
šunka,
strouhanka,
pepř,
sůl,
pažitka,
olej
Komentáře (9)
Strouhanka (hraška) vadí...
...a lilek nevadí?
Ale možná bys sýr mohla nahradit bylinkami a na zahuštění použít třeba sojovou drť.