Grumbírová polévka s hřibama
Pole a lesy nám poskytují suroviny, které můžeme zpracovat třeba na skvělou polévku z tohoto receptu. Základ tvoří máslová jíška a nasušené hřiby, které předem namočíme. K nim pak přidáme grumbíre, tedy brambory, a koření. No a polévka je hotová.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 342 kJ / 1 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,31 g |
| Tuky | 71,65 g |
| Vláknina | 47,35 g |
| Cholesterol | 204 mg |
| Sodík | 25 mg |
| Sůl | 0,01 g |
| Sacharidy | 168,74 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grumbírová polévka s hřibama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkQl
Moje poznámka
Grumbírová polévka s hřibama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkQl
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 35 minutami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 16 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 18 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 19 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 29 minutami
Medovníkové koule
evik_svistik před 49 minutami
Kokosky
veveruska73 před 8 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 9 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 11 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 11 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 12 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka s hříbama,
bramborová polevka s hribama,
polévka ze sekyrky,
nejlepší pórková polévka s hribama,
zeleninová polévka s hřibama,
fazolova polevka s hribama,
chorvatsko polívka s uzeným a kroupami
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
brambory,
jáhly,
houby sušené,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření mleté
Komentáře (38)
Prosím, proplachovalas jáhly, jak tu někdo psal, že by se před vařením mělo
anina: nevím, jestli je přímo tento recept z Jalubí, ale ano, v knihách (vyšly dva díly) je i pár receptů, které jsou k Jalubí řazeny.
bystrouska: jáhly jsem vařila prvně a také jsem měla v povědomí, že by se měly spařit. V receptu o tom ale nic nepsali a polévka určitě nebyla hořká
A ano, i krumple se bramborám občas říká