Nejlepší pudinkáče
Pokud jste ještě tuto legendu nezkoušeli, je nejvyšší čas. Spojení nadýchaného kynutého těsta a jemného vanilkového krému Češi milují. Pudinkáče jsou zkrátka geniální a rozhodně si zaslouží místo ve vašem seznamu oblíbených moučníků.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 129 kJ / 6 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,78 g |
Tuky | 390,14 g |
Vláknina | 14,80 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 856 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 580,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme kvásek ze 4 lžiček cukru, vlažného mléka a droždí. Promícháme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kvásek vzejít.
Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, vmícháme do ní špetku soli, přidáme cukr, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Těsto řádně propracujeme, buď ručně vařečkou, nebo lépe elektrickým šlehačem s hnětacími háky. Těsto propracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy, je očividně hladké, řádně provzdušněné a má tvar bochánku. Poté necháme nakynout cca 1 hodinu, aby zdvojnásobilo objem.
Krok 3: Než těsto nakyne, připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink, který za občasného řádného promíchání zchladíme ve studené vodní lázni na pokojovou teplotu.
Krok 4: Elektrickým šlehačem s metličkami vyšleháme máslo, které musí mít také pokojovou teplotu, (jinak má krém tendenci se srážet) a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme po částech pudink. Na závěr zašleháme trochu vanilkového aroma (dle chuti) a dáme zatím do lednice.
Krok 5: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z těsta odkrajujeme stejné kousky, z každého rukou vyválíme váleček (vál lehce poprášíme moukou) o průměru zhruba 1 cm (tloušťka prstu) a dlouhý přibližně 20 cm. Váleček přehneme na polovinu, čímž vzniknou dva stejně dlouhé prameny, které zapleteme (zakroutíme jako vrták). Konec zmáčkneme prsty k sobě a vsuneme dospod.
Krok 6: Takto vzniklé pletýnky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme nechat ještě chvíli kynout (ale není nutné), vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut.
Krok 7: Vychladlé korpusy rozkrojíme, na spodní část nastříkáme krém, přiklopíme vrchní částí a pocukrujeme.
Zveřejněno 5. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší pudinkáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rOW
Moje poznámka
Nejlepší pudinkáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rOW
Nejnovější recepty
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná chobotnice
Přidáno před 14 hodinami
Šafránové špízy (šiškebab) na grilu
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná hovězí žebra low&slow
Přidáno před 14 hodinami
Philly cheesesteak
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňovo-mrkvová polévka
llMichaelall před 12 minutami
Buchta s meruňkami
Sasenka před 30 minutami
Cibulovo-česneková polévka s bramborami
Olympus před 33 minutami
Kuřecí prsíčka v tatarce
Wikki před 34 minutami
Poctivá květáková polévka
Alenas23 před 37 minutami
Drobenková buchta - rychlá
Dycky před 1 hodinou
Srbská fazolová polévka s koprem
TondaJ před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
chillator před 3 hodinami
Brownies z červené řepy
EvaCh před 3 hodinami
Kynuté knedlíky - meruňkové s tvarohem
Cikitaka před 10 hodinami
Tématické fráze:
pudinkace,
pudinkace recept,
recept na pudinkace,
pudinkáče recept videorecept,
pudinkáče recepty,
recepty pudinkáče,
recept pudinkace,
pudingače,
kynuté pudinkáče,
pudikače,
těsto na pudinkáče,
pudinkáče z listového těsta,
pudynkače,
pudynkače,
pudinkáč,
top recepty pudinkáče,
nejlepší recepty,
domaci pudinkace,
pudinkáče z domácí pekárny,
podinkáče
Suroviny:
mléko,
droždí,
cukr,
mouka hladká,
sůl,
žloutek,
olej,
mléko,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
vanilkové aroma,
máslo,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (68)
Chce to propracovávat těsto tak dlouho, dokud nezíská nelepivou konzistenci, pak se s ním pracuje moc dobře.
S těstem se pracovalo krásně, lépe než s klasickým kynutým těstem
Zkoušela jsem ho do šodó k buchtičkám a byl výborný.
Díky, tu pekárnu příště taky určitě vyzkouším.
Povedlo se foto přidáno.
Tak to je skvělý, příště taky vyzkouším.
Pudinkáče určitě zkusím,jestlipak by šlo těsto zadělat v pekárně?Ty Vaše jsou luxusní
Děkuju.
Taky děkuju
Děkuji.