Vejmrda po staročesku
Vejmrda je staročeská příloha - dochucovadlo k zabijačkovým pochoutkám. Nastrouhané a ochucené jablko s křenem perfektně doplní vařené i pečené vepřové maso. Vejmrdu ocení všichni milovníci české kuchyně.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 419 kJ / 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,80 g |
Tuky | 2,68 g |
Vláknina | 13,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 68,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vejmrda po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3mE9
Moje poznámka
Vejmrda po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3mE9
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 8 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 19 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
vejmrda,
vejmrda recept,
vejmrda k zabijačce,
recept na vejmrdu,
krenova vejmrda,
co je vejmrda,
recept vejmrda,
co je to vejmrda,
vejmrd,
jak se dělá vejmrda,
jidlo vejmrda,
vejmrdy,
vejmrda recepty,
křen vejmrda,
recepty vejmrda,
jablka s křenem vejmrda,
vejmrda recepty cz,
pokrm vejmrda,
jablečná vejmrda,
zabijačková vejmrda
Suroviny:
křen,
jablko,
cukr,
sůl,
ocet jablečný,
vývar hovězí
Komentáře (12)
No jo, no... uhodila jste hřebíček na hlavičku
Tak dlouho se chodí s vejmrdou, až se kuchtík utrhne s dalším receptem, že.
https://www.toprecepty.cz/recept/48197-paprikovy-o...
***
U nás (valašskoslováckohanácké pomezi) podáváme poteplu jako "křenovou zálivku" k ovaru při zabíjačce