Papouščí péřová bábovka
Pozor, nelekejte se, opravdu žádná mouka. I přes to je bábovka vláčná a velice měkká, péřová. A proč papouščí? Protože do formy vrstvíme těsto tří různých barev. Po upečení se tak na řezu bábovky zjeví dokonalá mozaika.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 268 kJ / 2 693 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,41 g |
| Tuky | 159,28 g |
| Vláknina | 0,88 g |
| Cholesterol | 1,17 g |
| Sodík | 572 mg |
| Sůl | 1,91 g |
| Sacharidy | 275,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Žloutky důkladně vymícháme s olejem, cukrem a kypřicím práškem do pečiva.
Krok 2: Z bílků a špetky soli vyšleháme čistými metlami tuhý sníh. Ten vmícháme opatrně do žloutkového základu.
Krok 3: Rozdělíme na 3 části a do každé zamícháme jiný pudinkový prášek. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 4: Bábovkovou formu pečlivě vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 5: Po lžících střídavě vkládáme do formy těsto různých barev a jakmile máme navrstveno, vložíme formu do trouby. Pečeme 40-45 minut, nejprve na 180 °C a ke konci pečení stáhneme teplotu na 160 °C.
Krok 6: Po upečení necháme lehce vychladnout a poté bábovku vyklepneme z formy.
Zveřejněno 4. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Papouščí péřová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E60l
Moje poznámka
Papouščí péřová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E60l
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 22 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 50 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 51 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 53 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 53 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 54 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 2 hodinami
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
papouščí buchta,
papoušková bábovka,
bábovka papoušek,
papouskova buchta,
recept na vlhkou bábovku,
měkká babovka,
ruzne babovky,
papouščí buchta s pudinkem,
papouščí buchta na plech,
papoušková bábovka recept,
vlhká bábovka,
papousti bábovka,
buchta papousek,
recept na papouškovou buchtu,
papuščí bábovka,
papuščí péřvá bábovka,
recept na péřovou bábovku,
pretekla babovka,
papoščí bábovka,
papouščí řezy
Suroviny:
vejce,
olej,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
pudink vanilkový,
pudink čokoládový,
pudink jahodový,
sůl,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (29)