Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 871 kJ / 1 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,59 g |
Tuky | 82,81 g |
Vláknina | 13,37 g |
Cholesterol | 642 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 129,97 g |
Postup přípravy
Vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3 minuty. Až vyplavou, jsou hotové a scedíme je. Krok 2: Na omáčku rozpustíme máslo a necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mouku, orestujeme a zalijeme vývarem. Necháme povařit asi 10-15 minut. Mícháme, před koncem vlijeme smetanu, přidáme petrželku a vaříme už jen chvíli. Dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Na talíř dáme nočky, zalijeme omáčkou a můžeme podávat jen tak, s vařeným vejcem anebo s vařeným hovězím masem z polévky.
Zveřejněno 15. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové nočky v petrželkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jW9l
Moje poznámka
Bramborové nočky v petrželkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jW9l
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Grilování s uzenou paprikou
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 2 hodinami
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Nanuky broskvové
Přidáno před 3 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 3 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 31 minutami
Cuketové karbanátky
pesmax před 1 hodinou
Stryky z Orlové
sonka.306 před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 1 hodinou
Borůvkové knedlíky
zackovam před 2 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 2 hodinami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 2 hodinami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 2 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 2 hodinami
Tématické fráze:
petrzelkove knedlicky,
top recepty petrželková omáčka,
petrzelkovy omacka,
nocky v petrzelkove omáčka,
recept petrželková omáčka,
petrželkova omáčka s knedlíčková polévka,
staročeské nocky
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
žloutek,
máslo,
sůl,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
smetana,
česnek,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř bílý
Komentáře (10)