Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 447 kJ / 2 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,50 g |
Tuky | 57,50 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 370,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba od Pavlínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kWNN
Moje poznámka
Chleba od Pavlínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kWNN
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 12 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí rarášky
Sahula před 10 minutami
Gulášová polévka II.
Kajkajak před 18 minutami
Domácí kečup
kamiliestuchlikova před 20 minutami
Hrnečkový třený koláč se švestkami, mákem a drobenkou
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Špecle s kuřecí směsí
Lenkaurbanek@seznam.cz před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Katkabi před 1 hodinou
Nadýchané citronovo-ricottové lívance
horas před 1 hodinou
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
AndreaAbb před 3 hodinami
Hraběnčiny řezy se švestkami
m.lumicek před 4 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou
Ronik před 4 hodinami
Tématické fráze:
chleba nechame chladnou hodinu,
domácí chléb - měkky-ne hutný,
olej do chleba,
dvoj kváskový žitný chléb,
hrnkovy nehneteny chleba,
domácí chleba do trouby za 24h
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
olej olivový,
sůl,
cukr,
kvasnice,
cibule,
olej olivový
Komentáře (6)
tohle je klasicky nehneteny chleba.
Olej tam není třeba.
A suché droždí je lepší protože ho nemusíme krmit cukrem. Těsto Musí kynout aspoň 3h. (Droždí suché dáváme do horké -Ale ne vařiči vody aby rychlo kynulo. Suché droždí snese vyšší teploty, čerstvé droždí vyšší teploty nesnese a musí kynout déle).
Má li chleba podíl žitne mouky musí se droždí dat do vlažné/chladné vody a MUSÍ kynout 12-18 hodin. 24h max. A odpočívat 2h po tvarování. Jinak bude jako guma (hutny těžký).
Chleba by se měl pect na 200c 30 min. POD POKLICI (v skleněné dvoj-misce (Pyrex) nebo litem kovovém hrnci. Lze použit i keramickou ohnivzdorNou mísu s vikem) vyndáme z trouby. Odstraníme pečící papír aby se vytvořila Kůrka i na spodu a pečeme 15min odkryty. Pak není třeba do bochniku pichat či jej potírat vodou nebo olejem. Zezlatne samo.
Není li Misa či hrnec s poklici pak pečeme na 180c 30 min potřit vodou a dopekat 15 min. Pod pekáč s bochnikem dat druhy pekáč s HORKOU vodou když se trouba předehříva aby byla v troubě para. Dáme li vodu studenou ve stejně době jako sazime chleba tak je nám úplně knicemu. Chleba vyleze s ultra-super krupavou kurkou... bude mít konzistenci kukuřičných chipsů. Ze začátku super na chuť ale po 5 kousnutích budete mít křupani dost.
Taky nedoporučuju buchtivy hranatý pekáč. Těsto vykyne do stran a budete mít dlouhou 2cm focacciu místo kulatého nadýchaneho bochniku.
Chleba přesto ze je z bílé mouky není "toustovy", má konzistenci zitneho bochniku ale chutná jako italská focaccia. Stridka je hustá a vlacna a Kůrka krupava. Není suchý jako veka a není jako vata (toustovy chleba). Přidejte rozmaryn a cesnek nebo rozinky a ořechy. Je skvělý a téměř bez práce!