Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Pokud patříte mezi ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu, tak je pro vás tento recept jako dělaný. Jednoduchý ovocný koláč s posypkou, potřený rumem chutná výborně a nepoznáte tak rozdíl. Pokud místo cukru použijete do těsta sůl, získáte tak těsto na langoše nebo pizzu.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 794 kJ / 2 341 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,81 g |
| Tuky | 74,56 g |
| Vláknina | 19,60 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 376,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin připravíme těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme do trouby, kterou máme předehřátou na 50°C vykynout asi 30-45 minut.
Krok 2: Veškeré suroviny na posypku smícháme dohromady a propracujeme rukama.
Krok 3: Po vykynutí rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, navrch dáme ovoce a posypeme posypkou.
Krok 4: Pečeme na 180°C do zlatova, zhruba 20 minut.
Krok 5: Po upečení potřeme přepuštěným máslem a rumem do voňava.
Zveřejněno 15. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OKW
Moje poznámka
Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OKW
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 2 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 3 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 4 hodinami
Kari korma
Přidáno před 12 hodinami
Plněná červená řepa
Přidáno před 16 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 15 minutami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 17 minutami
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 22 minutami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 45 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 4 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 12 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 12 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 12 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 14 hodinami
Tématické fráze:
bezlepkove kynute buchty,
bezlepkové recepty,
recept na bezlepkovou pizzu,
těsto na bezlepkovou pizzu,
bezlepkové těsto,
bezlepková kynutá buchta,
kynuté bezlepkové buchty,
bezlepkove kynute kolace,
bezlepkové koláče recept,
bezlepková pizza ládi hrušky,
pizza z bezlepkove mouky,
langoše z kynuteho testa,
kynuté těsto z kukuřičné mouky,
bezlepková těsta,
langoše z kukuřičné mouky,
kolače z bezlepkove mouky,
bezlepkový chleba jako normální,
bezlepková mouka na pizzu,
kolac z bezlepkove mouky,
bezlepkový koláč z kukuřičné mouky
Suroviny:
mouka bezlepková,
voda,
cukr,
olej,
droždí sušené,
ovoce,
máslo,
cukr moučkový,
mouka rýžová,
rum,
ghee
Komentáře (36)
jak dlouho trvá zpracování těsta, je to stejné jak u kynutého, nebo stačí kratší doba. Taky se mi povedly betonové koláčky. Nebo je to teplotou surovin?
Třeba se změnilo složení mouky u výrobce, nebo byla trošku vlhčí, jak byla už asi měsíc otevřená.
Díky za recept, pochutnali jsme si.