Brambory z papiňáku
Nápadů, jak připravit brambory netradičním způsobem, není nikdy dost. Tento, za použití tlakového hrnce a kousku másla, z nich vykouzlí dobrotu, ke které se rádi budeme vracet. Navíc je příprava velmi rychlá.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 890 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,14 g |
Tuky | 17,40 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 162,16 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory z papiňáku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l26l
Moje poznámka
Brambory z papiňáku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l26l
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 17 minutami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 10 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 10 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina II
Frana74 před 1 hodinou
Řezy se zakyskou
Koffi před 2 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 2 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 3 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 4 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 4 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 4 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 4 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 4 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 5 hodinami
Tématické fráze:
brambory v papináku bez vody na másle,
brambory vařené v papináku,
vaření brambor v papinaku,
brambory na cibuli vařené v papiňáku,
brambory v tlakáči,
vařené brambory v papiňáku,
brambory v tlakovém hrnci,
brambory v papináku na másle,
papiňák,
vaření v papiňáku,
pecene brambory v papinaku,
brambory na masle v papinaku,
brambory pečené v papiňáku,
recepty z papiňáku,
brambory vařené v papiňáku bez vody,
papiňák recepty,
jak vařit v papiňáku,
vaření v papiňáku recepty,
recepty pro papiňák,
brambory
Suroviny:
brambory,
máslo,
sůl,
kmín celý
Komentáře (143)
Taky pamatuji fronty u řezníka od 5 od rána a každý čtvrtek před knihkupectvím...
Poprvé jsem zapomněl snížit teplotu a brambory byly zespoda pěkně spálené.
Podruhé jsem postupoval takto: sporák na střední úroveň, jakmile začala unikat pára, tak snížit na "jedničku" (tedy ne úplné minimum) a takto vařit 5 minut. Po 5 minutách sporák vypnout a na té samé plotýnce brambory nechat dalších 5 minut dojít - takto budou pěkně vařené i z vrchu. Poté vypustit páru a odklopit poklici.
Bylo pro mě velkým překvapením, jak ty brambory byly rychle uvařené a jak byly chutné.
Prvotním impulsem k vyhledání (tohoto) receptu, byla informace K. Šípa v jeho pořadu Všechnopárty, kdy toto vaření brambor poradil Z. Pohlreichovi, který na to koukal trochu nevěřícně, a jak sám přiznal, doposud toto vůbec neznal.
Ještě bych chtěl dodat, pokud někdo nechce mít ty brambory připečené (a následně čistit hrnec), nebo má strach, že by je také spálil, a chce je mít čistě vařené, pak stačí přidat trošku vody, ale opravdu jen trošku.