Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarský hovězí tokáň na pepři podle Gundela

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 632 kJ /
1 346 kcal
Bílkoviny171,93 g
Tuky40,15 g
Vláknina11,28 g
Cholesterol 380 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy31,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Paradajky nakrojíme do kríža, ponoríme ich na chvíľu do vriacej vody, ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Krok 2: Mäso nakrájeme na prúžky, cibuľu na jemno. Krok 3: Na rozpustenej masti orestujeme cibuľu, pridáme mäso a opečieme ho do hneda. Krok 4: Osolíme, hojne okoreníme, pridáme paradajky, podlejeme vodou a restujeme za občasného podliatia horúcou vodou dalej. Krok 5: Ked je mäso polomäkké, podlievame vínom a dusíme do mäkka. Krok 6: Stava hotového pokrmu má byť redšia, ako šťava gulášu a má jej byť viac.

Podávame s tarhoňou.

Zveřejněno 2. 11. 2010

Poznámka autorky Meszarosovabol…

Zdroj: recept je z kuchárskej knihy Károlya Gundela, šéfkuchára a majiteľa známej Gundelovej reštaurácie v Budapešti, so 150 ročnou tradíciou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský hovězí tokáň na pepři podle Gundela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8ly

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský hovězí tokáň na pepři podle Gundela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j8ly

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recepty máte hezké, prošla jsem jich většinu. Jen nechápu, proč pod nimi tak vehementne každému ZVLÁŠŤ děkujete...poděkovat je slušné, ale toto je nepřehledné a jen to zabírá místo na komentáře s vychytávkami. Vždyť by stačilo poděkovat jednou, hromadně.

Pipre, dakujem:-K

Simonka, dakujem:-K

Janka Remková, dakujem:-K

:-p:yes::yes:+5

pěkný receptík;-):-K:yes:+1

Tématické fráze:
tokan, perkelt kluci v akci, maďarský tokáň, co je tokáń, kluci v akci hovězí na víně, recepty kluci v akci madarské recepty, kluci v akci recepty madarsko, tokan na pepři, hovězí tokáň na víně, tokáň recept, hovězí na víně kluci v akci, perkelt podle polreicha, madarský tokáň kluci v akci, kluci v akci kuřecí perkelt, hovězí tokán na pepři a červeném víně, hovězí tokáň cervene vino, hovězí na červeném víně kluci v akci, hovězí tokáň na červeném víně, kluci v akci madarské recepty, recept na tokan

Suroviny:
hovězí zadní, sádlo vepřové, cibule, rajče, sůl, pepř mletý, víno bílé suché, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu