Maďarský hovězí tokáň na pepři podle Gundela

Meszarosovabolya Kuchařka: Meszarosovabol…

4 porce Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

750 g hovězího zadního kýty
2 PL vepřového sádla
2 velké cibule
3 rajčata
sůl
čerstvě mletý pepř
250 ml suchého bílého vína (Ryzlink vlašský)
voda
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Paradajky nakrojíme do kríža, ponoríme ich na chvíľu do vriacej vody, ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

  2. Mäso nakrájeme na prúžky, cibuľu na jemno.

  3. Na rozpustenej masti orestujeme cibuľu, pridáme mäso a opečieme ho do hneda.

  4. Osolíme, hojne okoreníme, pridáme paradajky, podlejeme vodou a restujeme za občasného podliatia horúcou vodou dalej.

  5. Ked je mäso polomäkké, podlievame vínom a dusíme do mäkka.

  6. Stava hotového pokrmu má byť redšia, ako šťava gulášu a má jej byť viac.

    Podávame s tarhoňou.

Poznámka

Zdroj: recept je z kuchárskej knihy Károlya Gundela, šéfkuchára a majiteľa známej Gundelovej reštaurácie v Budapešti, so 150 ročnou tradíciou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maďarský hovězí tokáň na pepři podle Gundela

Tématické fráze: tokan perkelt kluci v akci maďarský tokáň co je tokáń kluci v akci hovězí na víně recepty kluci v akci madarské recepty kluci v akci recepty madarsko tokan na pepři hovězí tokáň na víně tokáň recept hovězí na víně kluci v akci perkelt podle polreicha madarský tokáň kluci v akci kluci v akci kuřecí perkelt hovězí tokán na pepři a červeném víně hovězí tokáň cervene vino hovězí na červeném víně kluci v akci hovězí tokáň na červeném víně kluci v akci madarské recepty recept na tokan