Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové taštičky

Taštičky z nudlového těsta s povidlovou náplní, která voní po rumu a skořici jsou výborným sladkým obědem. Jejich příprava je trochu pracnější, ale za snahu se vám odvděčí skvělou chutí. Polijte je rozpuštěným máslem a posypejte opraženou strouhankou s cukrem a nebudete litovat.

Hodnocení receptu je 4,1 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Středně náročný

Doba přípravy 51 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 6 min

51 min (45 min příprava + 6 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 286 kJ /
1 502 kcal
Bílkoviny50,00 g
Tuky19,52 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 522 mg
Sodík 231 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy263,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na válu vypracujeme těsto z mouky, 1 vejce, soli a mléka. Vyválíme ho na tenkou placku a vykrajujeme kolečka velikosti dlaně. Krok 2: Náplň vytvoříme z povidel, rumu, skořice a cukru a klademe na kolečka. Rozšlehaným vejcem potřeme okraje a přeložíme. Vaříme asi 6 minut, než taštičky vyplavou. Krok 3: Podáváme s opraženou strouhankou a rozpuštěným máslem.

TIP: Jak udělat domácí povidla

Zveřejněno 24. 4. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové taštičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G4r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Povidlové taštičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G4r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

A se strouhaným perníkem jsou top 😋

MilaO: To jako fakt...?! Na nudlove testo?! Nudlove?!!?

V receptu je uvedeno příliš malé množství mléka. 300 g mouky by odpovídalo tak 250 ml mléka.

Dnes jsem dělala taštičky podle vašeho receptu a nic moc..musela jsem přidat víc mléka a vajíčko aby se to vubec spojilo a po uvařeni jsou taštičky tuhé.

"... po uvařeni jsou taštičky tuhé."
Jitka:
No, z nudlového těsta budou tužší než z tvarohového, či bramborového...:-)

Naďa Pavlasová 27. 1. 2015 11:13
Dneska jsem dělala k obědu taštičky..na dvojitou dávku jsem musela dát cca 250ml mléka,ale byly výborné..práce skvělá a výsledek manžel, který je rozmlsaný na sladká jídla od maminky, jen pomlaskával. :yes::yes::yes:http://www.toprecepty.cz/recept/1688-povidlove-tas...

Iva: Každá mouka "pije" tekutiny jinak, proto berte množství mléka jen orientačně. Stačilo přidat mléko a těsto umíchat na požadovanou hustotu.

Z těchto surovin - množství se mi těsto vůbec nepodařilo. Nešlo spojit, drobilo se, tak jsem musela přidat jedno vejce - těsto bylo tuhé. Nic moc.:-!:-((:no::no::-//

Zkusil jsem je ,jako chlap udělat sám-výsledek super mňamka -udělal jsem s povidly i s tvarohem -njn jen ty kalorie -to zase bude kilo na víc. :yes::yes::yes::yes:

tloušťka 0,5cm je mooooooc :-(
Jinak OK

kmotra-teta 4. 11. 2009 11:26
kmotra-teta@seznam.czZrovna taštičky dělám,měla jsem na ně šílenou chut a našla si tento recept.Zatím jsem spokojená......těsto výborný a práce s ním také......ted už jen uvařit a spořádat:-))

Dneska jsme je s mamkou dělali k obědu ...
Do těsta jsme museli ještě přidat mléko, protože to nešlo spojit .. bylo to strašně suché ... Těsto bylo takové tužší ... i když bylo slabé ..
No .. jinak si myslím, že to je dobré .. jen to není žádná rychlovka oběd ...

dextra přidal novou fotografii! 4. 7. 2009 19:53

Tématické fráze:
povidlové taštičky z tvarohového těsta, povidlové tašky, taštičky s povidlím, taštičky plněné povidly, povidlové taštičky z bramboroveho testa, taštičky, tasticky s povidlama, povidlové taštičky z listového těsta, taštičky recept, tašky s povidly, recept na taštičky, plněné taštičky s povidly, tašky s povidlím, bramborové tašky s povidly, povidlové tašky recepty, recept taštičky, bramborové taštičky s povidlím, bramborové tašky s povidlím, recepty taštičky, povidlové tašky recept

Suroviny:
mléko, rum, cukr moučkový, mouka polohrubá, povidla švestková, vejce, skořice, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu