Čočkový hrnec s jehněčím
Jehněčí maso patří zejména díky své jemnosti mezi velmi oblíbené pokrmy. V tomto receptu je jehněčí maso doplněno čočkou a bramborami a k dochucení je kromě papriky použito také arabské koření sumah, které dodává pokrmu svěží kyselkavou chuť.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 526 kJ / 2 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,81 g |
Tuky | 97,73 g |
Vláknina | 72,49 g |
Cholesterol | 121 mg |
Sodík | 999 mg |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 196,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme a namočíme do vody alespoň na 3 hodiny.
Krok 2: Bůček nakrájíme na kostičky a cibuli nadrobno. Obojí usmažíme na oleji.
Krok 3: Vmícháme mletou červenou papriku, přidáme na menší kusy nasekaná jehněčí žebírka. Osolíme, přidáme koření sumah a zalijeme vodou tak, aby bylo maso asi z poloviny ponořené. Vaříme tak dlouho, až maso odpadá od kostí.
Krok 4: Kosti odstraníme, přisypeme čočku i s vodou, ve které se namáčela a na kostky nakrájené brambory.
Krok 5: Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Brambory by měly být jemně převařené, ale neměly by se úplně rozpadat. Pokud je potřeba, pokrm dosolíme.
Krok 6: Hotové jídlo necháme vychladnout a dáme do lednice, aby čočka i brambory nabobtnaly, a tím pokrm zahustily.
Krok 7: Podáváme na druhý den s chlebem.
Zveřejněno 28. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočkový hrnec s jehněčím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGg6
Moje poznámka
Čočkový hrnec s jehněčím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGg6
Nejnovější recepty
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 6 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 11 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno 5. 9. 2025 20:02:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský hruškový koláč
Janicee před 1 hodinou
Drožďová polévka
HanaHanka před 2 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Bretik před 2 hodinami
Naložená ačokča Dagmar
Bretik před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
HanaS92 před 2 hodinami
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 3 hodinami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 5 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 6 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 7 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Tématické fráze:
čočka v pomalém hrnci
Suroviny:
čočka,
žebra,
bůček uzený,
cibule,
brambory,
česnek,
olej,
koření sumah,
sůl,
paprika sušená sladká
Komentáře (3)