Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 271 kJ / 3 411 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 150,06 g |
| Tuky | 297,68 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 688 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 29,10 g |
Postup přípravy
Můžeme postupovat i opačně, že první uděláme mřížku a pak nakrájíme na porce. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka a oloupaný česnek na plátky. Krok 3: Vše dáme do pekáčku a promícháme se solí, mletým pepřem a nasekaným rozmarýnem. Krok 4: Do pekáčku přidáme porce bůčku kůží dolů a podlijeme skleničkou vody. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 200 °asi 1 hodinu. Krok 5: Pak sundáme alobal a necháme maso opéct do červena, poté obrátíme kůží nahoru a pečeme dál, dokud kůžička není opečená (celkem asi 30 min).
Zveřejněno 24. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůček pečený na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMxL
Moje poznámka
Bůček pečený na rozmarýnu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMxL
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 17 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 2 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 4 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 4 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 4 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 4 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 5 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 6 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 6 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 6 hodinami
Tématické fráze:
pečený bůček v celku,
vepřový bůček na rozmarýnu,
pečený bůček s rozmarýnem,
bucek na rozmarinu,
bucek s rozmarynem,
krájený pečený bůček,
peceny bucek vcelku s nadivkou v alobalu,
pečený bůček krajeny,
pečený bůček,
pečený buček top recept,
pečený bůček v troubě,
pečený bůček vcelku,
jak se dela pečený bůček,
krájený búček,
plátky z bůčku pečené v troubě,
pečený bůček a krůtí,
pečený krájený bůček,
jak upeci bucek,
pomalu pečený bůček do zlatova,
pwčený bůček s rozmarýnem
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
česnek,
mrkev,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)
"Kožuch" taky nařezávám, ale maso peču VCELKU
No, ale ta fotečka je obzvláště vypečená
***
Kolegyně Marika by vám patrně dala kartáč: https://www.toprecepty.cz/recept/4648-hrbate-maso/
Kdyby ale nebyl po ruce Al obal, asi by bylo lze nádobu na pečení zadeklovat i jen poklicí (je-li jaká vhodná k mání) jak se to dělá od nepaměti, že?
a s poklicí to samozřejmě jde taky