Dýňový koláč s krémem
Dýni využijeme nejen při přípravě slaných pokrmů, ale také při pečení moučníků. Koláč z dýně je krásně vláčný, příjemně sladký a perfektně jej doplní lehký tvarohovo-smetanový krém.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 620 kJ / 6 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,50 g |
Tuky | 422,30 g |
Vláknina | 57,03 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 905 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 417,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu vymažeme tukem. Včas začneme nahřívat troubu na 160 °C. Dýni oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubo.
Krok 2: Žloutky oddělíme a z bílků ušleháme tuhý sníh.
Do hnětací mísy dáme všechny ingredience na těsto, přidáme nastrouhanou dýni a promícháme v robotu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme na 160°C cca 30 minut. Zda je koláč již upečený, vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí být suchá. Pokud se těsto na špejli lepí, přidáme několik minut pečení navíc. Krok 4: Z uvedených ingrediencí uděláme krém. Vychladlý koláč krémem potřeme a povrch lehce posypeme skořicí. Uchováváme v lednici.
Do hnětací mísy dáme všechny ingredience na těsto, přidáme nastrouhanou dýni a promícháme v robotu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme na 160°C cca 30 minut. Zda je koláč již upečený, vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí být suchá. Pokud se těsto na špejli lepí, přidáme několik minut pečení navíc. Krok 4: Z uvedených ingrediencí uděláme krém. Vychladlý koláč krémem potřeme a povrch lehce posypeme skořicí. Uchováváme v lednici.
Zveřejněno 22. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňový koláč s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKOx
Moje poznámka
Dýňový koláč s krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKOx
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 14 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 18 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno 4. 5. 2025 04:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 8 minutami
Masové kuličky s fazolemi
Vali1 před 1 hodinou
Celozrnné rohlíky s omládkem
Dajda před 3 hodinami
Chilli con carne
helusa27 před 4 hodinami
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 14 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 15 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 16 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 16 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 16 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 18 hodinami
Tématické fráze:
dýňový koláč,
výborný dýňový koláč,
sladký dýnový krém,
koláče s krémem,
mrkvovo dýňový koláč,
sladký koláč z dýně hokaido,
dýňový koláč hokaido,
křehký dýňový koláč s perníkovým kořením,
recepty z dýně hokkaido koláč,
americký koláč z hokaido,
linecký dýňový koláč,
dýnový krémem,
dýnový americký kolač,
koláč s dýně hokaido,
dynovy krem sladky,
koláč z dýně hokaido,
kolac s kremem,
dynovy sladky krem,
dýňový koláč s medem,
dyňový koláč recept
Suroviny:
dýně,
mouka hladká,
máslo,
cukr krystal,
ořechy mleté,
mléko,
prášek do perníku,
skořice,
koření hřebíček,
vejce,
sůl,
tvaroh měkký,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
máslo,
cukr moučkový,
tuk
Komentáře (9)
Takže z malé dýně v surovinách se nakonec vyklubala dýně Hokkaidó ze které jste použila půlku,což bylo asi 200-300 gramů.
No a nebylo by lepší to dopsat přímo do receptu, he?
(hokaido také neloupám, na rozdíl od kiwi které už nějaký čas pojídám i s kožuchem