Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstovinový salát s kuřecím a cuketou

V horkých letních dnech nemáme chuť na hutná jídla a tak přijde vhod osvěžující těstovinový salát. Salát s kuřecím masem a cuketou s lehce nakyslou zálivkou z vinného octa, připravíte do půlhodiny.

Hodnocení receptu je 4,6 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Michaela.Koc

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 857 kJ /
2 595 kcal
Bílkoviny122,78 g
Tuky83,00 g
Vláknina25,15 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 274 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy327,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Krok 2: Mezitím očistíme kuřecí maso a nakrájíme ho na kostičky. Cuketu nakrájíme na kostičky. Olivy a sušená rajčata pokrájíme. V pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme. Krok 3: Až bude maso opečené ze všech stran, přidáme k němu cuketu a dále směs restujeme do změknutí. Krok 4: Hotové těstoviny smícháme s masem a cuketou. Do této směsi přidáme olivy a sušená rajčata. Krok 5: Nakonec připravíme zálivku. Olivový olej smícháme s vinným octem, pepřem a posekaným oregánem. Krok 6: Zálivkou přelijeme salát a dobře ho promícháme. Přidáme posekané bylinky. Krok 7: Necháme salát chvilku odstát, aby se chutě propojily a podáváme.

TIP: Těstovinový salát - oblíbené recepty

Zveřejněno 25. 8. 2017

Poznámka autorky Michaela.Koc

Další výborný recept, jak využít cuketu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6wNO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6wNO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-)<3:yes::yes: moc dobrý salát :-K

Výborný, lehký, lahodný. Přidání sušených rajčátek v olivovém oleji mohu jen doporučit!

<3Delavam podobne,jen jeste pridavam cesnek,je to velka dobrota:-K:yes:

jemmy: Je to moc dobré.Já si dělám domácí nakládaná rajčata,kde také mám česnek.Dodává tomu zajímavou chuť:yes:;-)

Tématické fráze:
testovinovy salat s cuketou, těstovinový salát s kuřecím masem a cuketou, těstovinoví salat s s cuketou, nejlepší zálivka do těstovinového salátu, těstovinový salát s kuřecím masem a s cuketou, těstovinový salát cuketou s kuřecím masem, těstovinový salát s s cuketou, kuřecí salát s těstovinami a cukety, těstovinový salát z cukety, kuřecí maso s cuketou a s těstovinami, těstovinový salát s kuřecím, těstoviny s kuřecím masem a cuketou, těstovinový salít s kuřecím masem a cuketou, těstovinový salát s cuketou a kuřecím masem, těstovinový salát s tuňákem a opečenou cuketou, zálivka z olivového oleje na těstovinový salát, testovinovy salat s kurecím masem a cuketou, těstovinový salát s červeným zelím a kuřecím masem, cuketovy salat s kuřecího masa, salat testovinovy s cuketou

Suroviny:
těstoviny, prsa kuřecí, cuketa, rajče sušené, olivy, olej olivový, pažitka, bazalka čerstvá, koření oregáno, olej olivový, ocet vinný, pepř mletý, koření oregáno čerstvé

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu