Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 692 kJ / 404 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 11,63 g | 
| Tuky | 4,58 g | 
| Vláknina | 29,03 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 105 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 67,01 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vinné listy omyjte a odstraňte řapíky. Ponořte asi na 2 minuty do vroucí vody. Vyjměte, nechte okapat a vychladnout. Vodu uchovejte
	Krok 2: Rýži properte a vařte asi 5 minut v osolené vodě, slijte.
	Krok 3: Kopr a mátu zbavte stonků a nasekejte. Cibule nakrájejte nadrobno.
	Krok 4: Odšťavněte citróny.
	Krok 5: Zchladlou rýži, bylinky a cibule smíchejte a řádně osolte. Poměr surovin by měl být asi 1/3 rýže, 1/3 bylinek, 1/3 cibule. Přidejte asi po 3 lžících citrónové šťávy a oleje. Nechte odstát, aby se šťáva a olej vstřebaly.
	Krok 6: Listy dejte lícovou - lesklou stranou na podložku, poklaďte ochucenou rýží, přehněte spodní cípy listu, potom boční a pevně zarolujte.
	Krok 7: Do hrnce, ve kterém jste spařovali listy, přidejte citrónovou šťávu a olej, dejte napařovací vějíř, vystelte ho vinnými listy tak, aby pokrývaly celý vějíř. Na listy vrstvěte závitky a na závěr přikryjte dalšími vinnými listy. Táhněte pod bodem varu asi 1,5 až 2 hodiny, podle velikosti závitků resp. počtu jejich vrstev.
	Krok 8: Zchladlé závitky naskládejte do skleněné nebo plastové, pevně uzavíratelné nádoby, pokapejte čerstvou citrónovou šťávou a olivovým olejem. Nechte v chladu uležet do druhého dne.
	Krok 9: Podávejte při pokojové teplotě se skrojkem citrónu. Doplnit můžete rajčetem, listovým salátem případně pita chlebem.
Zveřejněno 27. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Plněné vinné listy - warak inab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nA95
Moje poznámka
					
				
Plněné vinné listy - warak inab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nA95
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 43 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 53 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 12 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							plněné vinné listy, 
						
						
							závitky ve vinném listu, 
						
						
							příprava zavitku z  vinné révy, 
						
						
							zobrazit vinný list, 
						
						
							závitky vinne listy, 
						
						
							zavitek vinny list, 
						
						
							závitek z vinného listu, 
						
						
							vinné listy v olivovém oleji, 
						
						
							vinné listy v oleji, 
						
						
							závitky z vinného listu
						
					
						Suroviny:
						
							listy vinné révy, 
						
						
							kopr, 
						
						
							máta, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sůl, 
						
						
							citron, 
						
						
							olej olivový
						
					
	
			
Komentáře (3)