Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 692 kJ / 404 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,63 g |
Tuky | 4,58 g |
Vláknina | 29,03 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 105 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 67,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vinné listy omyjte a odstraňte řapíky. Ponořte asi na 2 minuty do vroucí vody. Vyjměte, nechte okapat a vychladnout. Vodu uchovejte
Krok 2: Rýži properte a vařte asi 5 minut v osolené vodě, slijte.
Krok 3: Kopr a mátu zbavte stonků a nasekejte. Cibule nakrájejte nadrobno.
Krok 4: Odšťavněte citróny.
Krok 5: Zchladlou rýži, bylinky a cibule smíchejte a řádně osolte. Poměr surovin by měl být asi 1/3 rýže, 1/3 bylinek, 1/3 cibule. Přidejte asi po 3 lžících citrónové šťávy a oleje. Nechte odstát, aby se šťáva a olej vstřebaly.
Krok 6: Listy dejte lícovou - lesklou stranou na podložku, poklaďte ochucenou rýží, přehněte spodní cípy listu, potom boční a pevně zarolujte.
Krok 7: Do hrnce, ve kterém jste spařovali listy, přidejte citrónovou šťávu a olej, dejte napařovací vějíř, vystelte ho vinnými listy tak, aby pokrývaly celý vějíř. Na listy vrstvěte závitky a na závěr přikryjte dalšími vinnými listy. Táhněte pod bodem varu asi 1,5 až 2 hodiny, podle velikosti závitků resp. počtu jejich vrstev.
Krok 8: Zchladlé závitky naskládejte do skleněné nebo plastové, pevně uzavíratelné nádoby, pokapejte čerstvou citrónovou šťávou a olivovým olejem. Nechte v chladu uležet do druhého dne.
Krok 9: Podávejte při pokojové teplotě se skrojkem citrónu. Doplnit můžete rajčetem, listovým salátem případně pita chlebem.
Zveřejněno 27. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné vinné listy - warak inab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nA95
Moje poznámka
Plněné vinné listy - warak inab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nA95
Nejnovější recepty
Husitská směs
Přidáno před 8 hodinami
Topinky s mexickou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Domácí focaccia
Přidáno před 12 hodinami
Trhané kuřecí maso s rýží a zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Svatopatrické vafle
Přidáno 21. 3. 2025 15:41
Bábovka s perníkem
Přidáno 21. 3. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Předjarní bramborový salát
Marcela Kr. před 9 minutami
Květáková polévka
Blanka79 před 31 minutami
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Andyzvesnice před 1 hodinou
Indická polévka s rýží
Andyzvesnice před 1 hodinou
Vepřové á la falešný “Stroganoff“
kpoppova před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Nadezda76 před 2 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Radanako před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
DagmarK před 2 hodinami
Božský koláč
Ennia před 2 hodinami
Tématické fráze:
plněné vinné listy,
závitky ve vinném listu,
příprava zavitku z vinné révy,
zobrazit vinný list,
závitky vinne listy,
zavitek vinny list,
závitek z vinného listu,
vinné listy v olivovém oleji,
vinné listy v oleji,
závitky z vinného listu
Suroviny:
listy vinné révy,
kopr,
máta,
cibulka jarní,
cibule,
sůl,
citron,
olej olivový
Komentáře (2)