Nutrie (králík) pečená v marinádě
S nutrií se u nás na talířích často nesetkáme, a je to škoda, protože její maso je velmi jemné a dietní. Naložená v této chuťově vyvážené marinádě a pečená v troubě chutná výtečně. Pokud neseženete nutrii, lze stejně připravit o něco méně šťavnatého králíka.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 044 kJ / 1 205 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,47 g |
Tuky | 110,19 g |
Vláknina | 15,38 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,87 g |
Sůl | 9,60 g |
Sacharidy | 43,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule a česnek oloupeme, pokrájíme a smícháme s ostatními surovinami na marinádu, do které naložíme naporcované, osolené maso.
Krok 2: Uložíme i s pekáčkem přes noc do lednice.
Krok 3: Naložené maso dáme zakryté péct i s marinádou na 210 °C, po 30-40 minutách odkryjeme a dopečeme při teplotě 170-180 °C. Každá trouba ale peče jinak, dejte pozor na vysušení.
Zveřejněno 6. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nutrie (králík) pečená v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NjWL
Moje poznámka
Nutrie (králík) pečená v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NjWL
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 8 minutami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 20 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Tématické fráze:
nutrie recept,
nutrie recepty,
recepty z nutrie,
recept na nutrii,
nutrie,
recepty z masa nutrie,
recept nutrie,
nutrie recepty na zelenině,
recepty nutrie,
pečená nutrie na zelenině,
příprava nutrie,
recepty na nutrii,
jak upéct nutrií,
recept z nutrie,
nutrie na česneku,
maso z nutrie,
nutrie na zelenině,
úprava nutrie,
recept na pečenou nutrii,
nutrie priprava
Suroviny:
nutrie,
sůl,
voda,
olej,
pepř,
sůl,
paprika sušená sladká,
kečup sladký,
hořčice plnotučná,
česnek,
cibule
Komentáře (29)
Zkusil jsem ji podle tohoto rcp: http://www.toprecepty.cz/recept/9618-hovezi-na-div...
Před mančaftem jsem prosicher prohodil, že to byl králík velký jako malé prase (3,5 kg bez hlavy a ocasu)
To maso bylo opravdu fantastické
Už mám zamluvené další hlodavečky...
Receptík se mi líbí