Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 494 kJ / 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,89 g |
Tuky | 30,87 g |
Vláknina | 0,38 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčátka nakrájíme na tenoučké plátky.
Vejce dobře našleháme, zašleháme koření a pažitku.
Nalijeme na nepřilnavou pánev s rozehřátým olejem.
Plátečky rajských naskládáme nepravidelně na vrchní stranu omelety, aby se spojily s vejcem. Krok 2: Když je omeleta vespod opečená do světle zlata, otočíme ji. Tím se opečou i rajčátka.
Hotovou omeletu dozdobíme na rajčatové straně hamburg. hořčicí a kečupem, ale jen tolik, aby omeleta zachovala svoji chuť. Krok 3: Podáváme s chlebem, kdo chce, může ho namazat máslem, což skvělé jídlo udělá ještě skvělejším, ale stačí i Bonjour.
Vejce dobře našleháme, zašleháme koření a pažitku.
Nalijeme na nepřilnavou pánev s rozehřátým olejem.
Plátečky rajských naskládáme nepravidelně na vrchní stranu omelety, aby se spojily s vejcem. Krok 2: Když je omeleta vespod opečená do světle zlata, otočíme ji. Tím se opečou i rajčátka.
Hotovou omeletu dozdobíme na rajčatové straně hamburg. hořčicí a kečupem, ale jen tolik, aby omeleta zachovala svoji chuť. Krok 3: Podáváme s chlebem, kdo chce, může ho namazat máslem, což skvělé jídlo udělá ještě skvělejším, ale stačí i Bonjour.
Zveřejněno 13. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vylepšená vaječná omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2p6j
Moje poznámka
Vylepšená vaječná omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2p6j
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 46 minutami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 21 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 31 minutami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 45 minutami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Hansenka před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Cerpes před 1 hodinou
Celerové karbanátky s tofu
Pavlina_na_hrad před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborou
stepan2012 před 1 hodinou
Vepřové nudličky v pikantní omáčce s houbami a sýrem
Spidan75 před 2 hodinami
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 2 hodinami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 2 hodinami
Tématické fráze:
nejlepsi vaječná omeleta,
humusová pomazánka recept,
jak se dělá omeleta,
slaná vaječná omeleta,
vaječná omeleta,
vaječná slaná omeleta,
jak se dela vajecna omeleta,
sušená rajčata ve vajecne omelete,
omelet,
slaná vaječná omelete,
recept na vaječnou omeletu,
vaječne omelety,
vaječná omeleta slaná,
humusová pomazánka,
vaječná omeleta top recepty,
omeleta vajecna slana,
tenká vaječná omeleta,
vaječná omeleta na pánev wok,
ingredience do omelet,
jak se dela omeleta vajecna do chleba
Suroviny:
vejce,
koření,
pepř mletý,
pažitka,
olej olivový,
rajče cherry,
hořčice,
kečup sladký,
chléb,
pomazánkové máslo
Komentáře (13)
1) Na malé pánvičce rozehřeju kapku oleje, vliju rozšlehaná vejce, do tekuté hmoty rovnoměrně rozhodím na drobnější kusy nakrájená sušená rajčata, osolím a nechám dojít do stavu, kdy vejce už nejsou tekutá. Někdy omeletku otočím i na druhou stranu, ale není to nutné, jen "dojde" rychleji. Nepoužívám suchá sušená rajčata, ale sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji. Někdy bývají sušená rajčata naložená v oleji současně s kapari; v tom případě přidám i pár kousků kapari, ale pak méně solím. Je to velmi rychlá snídaně. Jím to nejraději s chlebem. Komukoliv jsem to kdy připravil, chválil to.
2) Druhá varianta je se sýrem místo rajčat. Používám nastrouhané pikantní tvrdé sýry, nejvíce nám chutná sýr pecorino (obdoba parmezánu, ale z ovčího mléka, běžně k dostání třeba v Lidlu ve velmi dobré kvalitě). V tomto případě sýr zamíchám do misky s rošlehanými vejci a na pánvičku už nalévám tuto směs. Mírně osolím, nekořením, omeleta je pikantní sýrem. Jíme s chlebem a nakrájenou čerstvou zeleninou (rajčata, okurek, bílá ředkev, ředkvičky, paprika apod.).
3) Třetí varianta je varianta bylinková, občas pro změnu. Nejvíce nám chutná ta, kdy ve vejcích je zamíchaná nasekaná petrželová nať, je ale možné použít i jiné čerstvé bylinky podle individuální chuti. V Polsku jsem jedl vejce s koprem. Do petrželové varianty je možné kápnout pár kapek sójové omáčky nebo přidat špetku čerstvě mletého pepře.
Kromě uvedených nepoužíváme žádné kořenící směsi.
Já to nesmím, mám diabetes II. Tedy to vajíčko jednou za čas mohu, ale slaninu ne.