Nedělní řízky utajené v omeletách

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 30-40 minut 2 porce Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

2 vepřové řízky
koření gyros nebo jiné, které máme rádi
sůl
olej
na 1 omeletu:
1 vejce
2 lžíce mléka
50 g šunky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso na řízky naklepeme, osolíme, posypeme gyrosem a necháme uležet.

  2. Uděláme si omeletu z vajec, mléka, trošku soli, našleháme a přidáme nakrájenou šunku, opečeme na malém množství oleje v pánvi a přendáme na nahřátý talíř.

  3. Do pánve od omelety si přidáme trochu oleje, osmažíme řízky z obou stran do měkka a položíme na polovinu omelety, druhou půlkou řízek překryjeme.

  4. Do výpeku dáme trošku soli a vody, necháme vyvařit na potřebné množství šťávy a můžeme zalít vodou s rozšlehanou moukou-kdo chce, bude tak hustší. Hotovou šťávou polijeme omeletu s řízkem.
    K tomuto řízku si můžeme udělat jako přílohu fazolky (kdo je má rád).

Poznámka

Taťulda chtěl k obědu klasický řízek a já měla chuť na fazolky a na neobalený řízek, tak jsem přemýšlela jak si ho udělat, až jsem to vymyslela takto a taťulda když to viděl docela litoval, že si to také nedal-to měl smůlu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nedělní řízky utajené v omeletách

Tématické fráze: utajené vejce řízky z dolních bojanovic videorecepty beránek vymazlený neobalený řízek nedělní receptář extra řízky dolní bojanovice recet na rizek neobaleny recept na utajeny rizek dolní bojanovice - řízky nedělní vepřový řízek nedělní řízek omeleta po řízkách omeleta jako řízek nedělní vepřové maso recepty

Zapomněl/a jsem heslo