Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 494 kJ / 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,89 g |
Tuky | 30,87 g |
Vláknina | 0,38 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčátka nakrájíme na tenoučké plátky.
Vejce dobře našleháme, zašleháme koření a pažitku.
Nalijeme na nepřilnavou pánev s rozehřátým olejem.
Plátečky rajských naskládáme nepravidelně na vrchní stranu omelety, aby se spojily s vejcem. Krok 2: Když je omeleta vespod opečená do světle zlata, otočíme ji. Tím se opečou i rajčátka.
Hotovou omeletu dozdobíme na rajčatové straně hamburg. hořčicí a kečupem, ale jen tolik, aby omeleta zachovala svoji chuť. Krok 3: Podáváme s chlebem, kdo chce, může ho namazat máslem, což skvělé jídlo udělá ještě skvělejším, ale stačí i Bonjour.
Vejce dobře našleháme, zašleháme koření a pažitku.
Nalijeme na nepřilnavou pánev s rozehřátým olejem.
Plátečky rajských naskládáme nepravidelně na vrchní stranu omelety, aby se spojily s vejcem. Krok 2: Když je omeleta vespod opečená do světle zlata, otočíme ji. Tím se opečou i rajčátka.
Hotovou omeletu dozdobíme na rajčatové straně hamburg. hořčicí a kečupem, ale jen tolik, aby omeleta zachovala svoji chuť. Krok 3: Podáváme s chlebem, kdo chce, může ho namazat máslem, což skvělé jídlo udělá ještě skvělejším, ale stačí i Bonjour.
Zveřejněno 13. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vylepšená vaječná omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2p6j
Moje poznámka
Vylepšená vaječná omeleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2p6j
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 52 minutami
Gravlax vejce
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drůbková polévka
Kajkajak před 6 minutami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 48 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 58 minutami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 1 hodinou
Makronky Danča
Malickakucharka před 2 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 3 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 4 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 4 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 4 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 6 hodinami
Tématické fráze:
nejlepsi vaječná omeleta,
humusová pomazánka recept,
jak se dělá omeleta,
slaná vaječná omeleta,
vaječná omeleta,
vaječná slaná omeleta,
jak se dela vajecna omeleta,
sušená rajčata ve vajecne omelete,
omelet,
slaná vaječná omelete,
recept na vaječnou omeletu,
vaječne omelety,
vaječná omeleta slaná,
humusová pomazánka,
vaječná omeleta top recepty,
omeleta vajecna slana,
tenká vaječná omeleta,
vaječná omeleta na pánev wok,
ingredience do omelet,
jak se dela omeleta vajecna do chleba
Suroviny:
vejce,
koření,
pepř mletý,
pažitka,
olej olivový,
rajče cherry,
hořčice,
kečup sladký,
chléb,
pomazánkové máslo
Komentáře (13)
1) Na malé pánvičce rozehřeju kapku oleje, vliju rozšlehaná vejce, do tekuté hmoty rovnoměrně rozhodím na drobnější kusy nakrájená sušená rajčata, osolím a nechám dojít do stavu, kdy vejce už nejsou tekutá. Někdy omeletku otočím i na druhou stranu, ale není to nutné, jen "dojde" rychleji. Nepoužívám suchá sušená rajčata, ale sušená rajčata naložená v bylinkovém oleji. Někdy bývají sušená rajčata naložená v oleji současně s kapari; v tom případě přidám i pár kousků kapari, ale pak méně solím. Je to velmi rychlá snídaně. Jím to nejraději s chlebem. Komukoliv jsem to kdy připravil, chválil to.
2) Druhá varianta je se sýrem místo rajčat. Používám nastrouhané pikantní tvrdé sýry, nejvíce nám chutná sýr pecorino (obdoba parmezánu, ale z ovčího mléka, běžně k dostání třeba v Lidlu ve velmi dobré kvalitě). V tomto případě sýr zamíchám do misky s rošlehanými vejci a na pánvičku už nalévám tuto směs. Mírně osolím, nekořením, omeleta je pikantní sýrem. Jíme s chlebem a nakrájenou čerstvou zeleninou (rajčata, okurek, bílá ředkev, ředkvičky, paprika apod.).
3) Třetí varianta je varianta bylinková, občas pro změnu. Nejvíce nám chutná ta, kdy ve vejcích je zamíchaná nasekaná petrželová nať, je ale možné použít i jiné čerstvé bylinky podle individuální chuti. V Polsku jsem jedl vejce s koprem. Do petrželové varianty je možné kápnout pár kapek sójové omáčky nebo přidat špetku čerstvě mletého pepře.
Kromě uvedených nepoužíváme žádné kořenící směsi.
Já to nesmím, mám diabetes II. Tedy to vajíčko jednou za čas mohu, ale slaninu ne.