Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 757 kJ / 898 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,70 g |
| Tuky | 4,32 g |
| Vláknina | 14,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 181,00 g |
Postup přípravy
Opatrně ho vyškrábněme na pomoučený stůl, přeložíme ho a vytvarujeme bochník, který necháme kynout v pomoučené ošatce. Krok 3: Vykynutý bochník s oporou ruky vykulíme na plech, ometeme z něj přebytečnou mouk a, postříkáme vodou z rozprašovače. Upečeme ve vyhřáté troubě (na 250°C, po vložení chleba zeslabit asi na 220°C/45-55 min – každá trouba peče jinak, stupně i délka pečení jsou orientační).
Zveřejněno 14. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba ze Ždánského lesa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwGY
Moje poznámka
Chleba ze Ždánského lesa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwGY
Nejnovější recepty
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 55 minutami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 1 hodinou
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Linecké růžičky
Přidáno před 4 hodinami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 1 hodinou
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 2 hodinami
Linecké cukroví
jarmila58 před 2 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 2 hodinami
Kedlubnová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Pracny
xx_nattali_xx před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky
xx_nattali_xx před 3 hodinami
Perníčky
xx_nattali_xx před 3 hodinami
Koprová omáčka
RomanaMonika před 4 hodinami
Banánové brownies
Vladula92 před 4 hodinami
Tématické fráze:
rozkvas kyne,
rozkvas že starého pečiva,
recept na chleba
Suroviny:
kvásek,
mouka žitná chlebová,
voda,
voda,
mouka hladká,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (15)
Tím, jak se snižuje kvalita kupovaných výrobků toto označení už delší dobu získává hanlivý nádech, což je obrovská škoda.
finneta: tenhle jsi zkoušela? https://www.toprecepty.cz/recept/41988-denni-chleb... Složením velice obyčejný, jednoduchý, poměrně světlý, a přitom úžasně pružný, nadýchaný, měkký a s křupavou kůrkou....máme ho nejradši
Chleba peču, nebo kupuji u ověřeného pekaře
Pro tchyňku s vyndávacími zuby kupujeme cosi, co si chleba říká a co ona bez problémů požije. Je to taková "vata" a mám ověřeno, že abych se saturoval, tak takového chleba sním dvojnásobné množství.
Děkuji