Chleba ze Ždánského lesa

cathleen Kuchařka:

Slané pečivo 10 názorů

Suroviny

Rozkvas:
30 g kvásku
130 g žitné chlebové mouky
20 g celozrnné pšeničné jemně mleté
150 g vody
Dále:
230 g vody
150 g pšeničné celozrnné jemně mleté
100 g pšeničné chlebové
100 g hladké mouky
2 rovné lžičky soli
drcený kmín
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na rozkvas dobře smícháme a zakryté necháme v teple asi 12 hodin kvasit.

  2. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout – těsto je dost volné, kyne rychle.
    Opatrně ho vyškrábněme na pomoučený stůl, přeložíme ho a vytvarujeme bochník, který necháme kynout v pomoučené ošatce.

  3. Vykynutý bochník s oporou ruky vykulíme na plech, ometeme z něj přebytečnou mouk a, postříkáme vodou z rozprašovače. Upečeme ve vyhřáté troubě (na 250°C, po vložení chleba zeslabit asi na 220°C/45-55 min – každá trouba peče jinak, stupně i délka pečení jsou orientační).

Poznámka

Chleba je lehounký, s pružnou střídou a většími oky.

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/chleba-ze-zdanskeho-les...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Chleba ze Ždánského lesa

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo