Chleba bez práce
S tímto chlebem nebudete mít příliš práce. Suroviny stačí spojit a hotové těsto nechat dostatečně dlouho kynout. Odměnou za vaši trpělivost bude křupavý a voňavý bochník čerstvě upečeného chleba.
Suroviny pro 1 kus
1 hrnek = 250 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 524 kJ / 2 754 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,75 g |
| Tuky | 15,88 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,82 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 551,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba bez práce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O69g
Moje poznámka
Chleba bez práce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O69g
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 8 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 38 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 59 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
domácí chleba bez kynutí,
chleba bez kynuti,
domácí chléb bez kynutí,
jenské sklo,
chléb bez kynutí,
recept na chleba bez kynutí,
chleba bez mísení,
chleba 12 hodin,
chléb bez mísení,
chleba za 12 hodin,
top recepty chleba,
top recepty chleba,
čím pomazat chleba,
chléb kynutý 12 hodin,
jednoduchý domácí chléb bez kynutí,
domácí chléb kynutý 12 hodin,
pečení chleba ve skle,
domácí chleba bez práce,
pečení chleba jenské sklo,
domácí chléb bez mísení
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
kmín celý,
droždí sušené,
voda
Komentáře (34)
Já po upečení chleba přikryji utěrkou a než vychladne, tak je měkký. Tak to dělám i s jiným pečivem (buchty, kaiserky, housky, koláče a pod.). A nemusím chleba potírat vodou ani před pečením, ani po upečení.
Hana
...já to dělám stejně
Papír protáhnu vodou, vyždímám, vložím na chvilku mezi dva hluboké talíře (tím papír vytvaruju) pak na něj na tom talíři přendám těsto, nechám chvilku vykynout a těsně před tím, než to dám do vřelého hrnce, tak těsto dekoruju semínky a udělám do něj zářezy nožem...
30+15=45