Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí šlehané koule plněné sýrem

Smažené kuřecí koule plněné sýrem jsou úžasně jemné, křupavé a skvěle dochucené. Příprava je rychlá a jednoduchá a kuličky rozhodně všem zachutnají. Nejlépe se k nim hodí bramborová kaše a domácí tatarská omáčka.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 876 kJ /
926 kcal
Bílkoviny120,51 g
Tuky42,12 g
Vláknina2,61 g
Cholesterol 501 mg
Sodík 1,34 g
Sůl3,18 g
Sacharidy15,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso a česnek nakrájíme na kousky, přidáme ostatní suroviny kromě sýra, strouhanky a oleje a rozmixujeme tyčovým mixerem. Podle potřeby zahustíme strouhankou, ale ne moc, a nakonec směs dochutíme. Krok 2: Sýr nakrájíme na kostičky o hraně 2 cm. Krok 3: Mokrýma rukama nabereme do dlaně trochu masa, zabalíme do něj kostičku sýra a vytvarujeme kouli. Obalíme ji ve strouhance. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechnu masovou směs. Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej a koule v něm osmažíme ze všech stran dozlatova. Je dobré pořád koule obracet, tak se stejnoměrně osmaží. Krok 5: Koule podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami a domácí tatarskou omáčkou.

Zveřejněno 18. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ry2Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ry2Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Prosím vás, kdy a kam se dává ten tvaroh? Chci to udělat dneska, vypadá to krásně.

Betty: Do masa zamíchat...;-)

mika 59
Okamžitě podle fotografie poznám váš recept! Nikdo nemá lepší prezentaci a recept je jako vždy zajímavý a určitě skvělý.
Obdivuji vaše nápady...

mamenka: Ani nevím, jak poděkovat..;-) Moc si toho vážím.. a mám velkou radost..:-K DÍKY..:-):-K

:yes: To vypadá moooc dobře .

<3Jako vzdy krasny recept,nadherna prezentace.:-K:yes::yes:

jemmy: ;-) Inka1: ;-) Děkuji..;-):-K:-)

mika59 :komu čest,tomu čest ,to se nedá nic dělat :yes::yes: "najela" jsem hned na Vaše recepty a o další obědy je postaráno .Děkuji,že se s námi dělíte
:-K

zdenka.s: Já děkuji ;-) a velice si toho vážím..:-K Díky :-K:-K

O zítřejším obědě je rozhodnuto :-) Ještě jsem nikdy ponorným mixérem maso nešlehala,ba ani mě nenapadlo,že by to bylo možné. Nemůžu jinak než opět smeknout před autorkou mikou59 :-K .Myslela jsem, že v mém věku už mě nic nepřekvapí,to byla mýlka a velká :-D
Šlo by takhle ušlehat i vepřové? Děkuji

zdenka.s: Zdeničko moc Vám děkuji.:-K...velmi mně to těší...;-).z vepřového to jde samozřejmě taky...mám tady šlehanou vepřovou sekanou se sýrem
jednou děkuji...;-):-K:-)

Tento recept znám s trošku jiným postupem,ale Mili,ve Tvém podání vypadají koule také velice krásně<3:-K

Tak to je bomba:-O:-O:-Ohned jsem tušila,že to je tvůj receptík jen jsem viděla fotku:yes::yes:

savlinka: ;-) Anna Kocikova: ;-) Děkuji moc :-K:-K

Tématické fráze:
kureci koule, maso plnene syrem, kuřecí maso plněné sýrem, kuřecí mleté koule na na smetaně, kuřeci kovle, koule z kuřecího masa, plnena kureci koule, mleté kuřecí se sýrem, mleté kuřecího masa se sýrem, kureci kulicky se syrem, mleté kuřecí plněné sýrem, kuřecí mleté maso se sýrem, kuřecí koule z mletého z mletého masa, plněná kuřecí kapsa s postupem, koule z mletého z kuřecího masa, mleté kuřecí maso se sýrem, kuřecí mleté se syrem, mleté koule plněné, plněná sumka, plnene masove koule se sunkou a syrem

Suroviny:
maso, sýr tvrdý, vejce, česnek, tvaroh, smetana na vaření, paprika sušená sladká, květ muškátový, kmín mletý, sůl, pepř mletý, strouhanka, tuk na smažení

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu