Pařížské řezy jednoduché
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 419 kJ / 4 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,86 g |
Tuky | 224,37 g |
Vláknina | 33,25 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 506,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici.
Krok 2: Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech.
Krok 3: Těsto vložíme do vyhřáté trouby, upečeme a necháme vychladnout.
Krok 4: Studený korpus pokapeme rumem a potřeme pikantní marmeládou.
Krok 5: Pařížskou šlehačku vyšleháme a natřeme na korpus,
Krok 6: Na ozdobu posypeme strouhanou tyčinkou Margot.
Zveřejněno 14. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské řezy jednoduché
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Epg
Moje poznámka
Pařížské řezy jednoduché
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Epg
Nejnovější recepty
Hrnková cuketová bábovka
Přidáno před 1 hodinou
Zapečený patizon
Přidáno před 11 hodinami
Rýžový nákyp bez laktózy
Přidáno před 12 hodinami
Plněná rajčata III
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 15 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
Macek2511 před 6 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Stepankova před 58 minutami
Moje muffiny
Mili5 před 1 hodinou
Třený borůvkový koláč s drobenkou
icecube58 před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
wimra před 2 hodinami
Olejový koláč s ostružinami
wimra před 2 hodinami
Kuře na másle a česneku
poirotka před 2 hodinami
Francouzské řízečky
Veramik před 4 hodinami
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 10 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 10 hodinami
Tématické fráze:
pařížské řezy,
pařížské řezy recept,
šlehačkové pařížské řezy recept,
pařížský řez,
jednoduché řezy,
recept na pařížské řezy,
jednoduché řezy na plech,
jednoduché moučníky,
parizke rezy,
pařížské tyčinky,
pařížské řezy na plech,
pařížský řez recept,
řezy s pařížskou šlehačkou,
pařížsky řez na plech,
paříšské řezy,
parizsky rezy,
recepty na pařížské řezy,
pařížské tyčinky recept,
pariske rezy,
recept pařížské řezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
cukr vanilkový,
vejce,
olej,
voda,
kakao,
prášek do pečiva,
šlehačka,
tyčinka ledové kaštany,
čokoláda na vaření,
rum,
marmeláda pikantní,
čokoláda margot,
kokos
Komentáře (58)
hladkou mouku, korpus se nebude tak drobit a bude nadýchanější. Jinak výborná buchta. Z dvojité dávky
vyšší, prořízla jsem a naplnila marmeládou. Díky za nápad.
Anna:
- 3 ks ( mám velký plech a těsto je v něm akorát ) jsem přidala ještě 3 lžíce kakaa. A jsem velice zvědavá, jak bude chutnat
mým zítřejším hostům. Některé recepty jsou tu výborné, přesto pro méně zdatné nebo začátečníky málo popsaný postup.
Den (nebo pár hodin) předem uvaříte suroviny na krém (pařížskou šlehačku) a posléze dobře VYCHLAZENOU hmotu ušleháte