Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 188 kJ / 1 240 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,81 g |
| Tuky | 117,70 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 322 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 3,89 g |
| Sacharidy | 26,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytá rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka a uložíme na talířek. Vejce rozpůlíme, bílek nakrájíme na drobné kostičky, žloutek necháme do zálivky.
Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme do křupava. Z oleje, žloutku, octu, česneku, hořčice, soli a pepře vymícháme zálivku.
Krok 3: Rajčata posypeme bílkem, petrželkou nebo bazalkou a polijeme krémovou zálivkou. Nakonec posypeme ještě teplými škvarečky. (Tuk uchováme na jiné použití.)
Zveřejněno 14. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obložená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xAzJ
Moje poznámka
Obložená rajčata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xAzJ
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 45 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
rajčata-recepty,
recepty z rajčat,
rajčata recepty,
obložená rajčata,
rajče dáša
Suroviny:
rajče,
cibule,
vejce,
slanina,
česnek,
olej,
ocet bylinkový,
hořčice,
cukr,
sůl,
pepř,
petrželka zelená
Komentáře (6)