

Bryndzová polévka s hříbky
Suroviny
- 200 g bryndzy
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 200 ml smetany
- několik hříbků
- máslo
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
Ze dvou lžic másla a mouky uděláme světlou jíšku. Rozředíme ji vodou, osolíme a necháme provařit.
Bryndzu (kousek si necháme stranou na ozdobu) rozpustíme v polévce a zjemníme smetanou. Hříbky podusíme na lžíci másla.
Na talířích posypeme polévku bryndzou, kterou jsme si dali stranou, rozdělíme podušené houby a ozdobíme petrželkou.
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Bryndzová polévka s hříbky
-
Anna Kocikova: Aničko děkuju
, tato je zrovna trochu jiná než od Miky, dělám je různě
-
Maruško máš tady recept už 8 let a já jsem ještě na tu Tvou chutnou polévku nenatrefila,až nyní
Recept se mi líbí a fotka je jako vždy velice krásná -
Prohlížím si recepty, které mi unikly - jen názvy a hlavní fotku... Hned jsem tě Maris, poznala!!
Navíc moje chuťová kategorie
.
-
magdalenko, děkuju
-
Nááádhera! Presne podľa mojich chutí...Cítim doslova tú arómu a chuť, aj s tým kôprom, zaslúži si bod!
-
pipre, vyzkoušej.
Ona je to taková bílá houbová, ale pikantnější. Určitě by byl do ní dobrý i kopr, ale ten jsem neměla čerstvý.
-
Maris, moc zajímavá polévka. Brynzu i hříbky mám ráda. Stojí to za vyzkoušení.