Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 030 kJ / 1 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,03 g |
Tuky | 36,90 g |
Vláknina | 12,63 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 946 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 48,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame a vložíme na kocky nakrájané mäso. Krátko orestujeme. Pridáme rascu, prelisovaný cesnak, zázvor a osolíme. Podlejeme vriacou vodou a dusíme do polomäkka.
Krok 2: Potom vložíme narezanú pečeň (játra) a dusíme ešte 10 minút. Odkryté vydusíme na tuk, zaprášime múkou a za stáleho miešania opražíme. Podlejeme vriacou vodou, pridáme majoránku a povaríme 10 minút.
Krok 3: Na tanieri posypeme čerstvým strúhaným chrenom. Podávame s chlebom.
Zveřejněno 15. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí s křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZxJw
Moje poznámka
Jehněčí s křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZxJw
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 8 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 3 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 4 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 4 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 5 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 5 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 7 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 9 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 9 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 9 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí recepty,
jehneci játra na šalvěji
Suroviny:
maso jehněčí,
játra,
cibule,
zázvor,
kmín mletý,
česnek,
majoránka,
paprika sušená sladká,
mouka,
křen strouhaný,
sůl
Komentáře (5)