Postup přípravy
Krok 1: Plátky trochu naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Na každý dáme trochu zelí, kousek cibule a slaniny, svineme a převážeme nití jako ptáčky.
Krok 3: Obalíme je v mouce a opečeme na tuku ze všech stran.
Krok 4: Přidáme drobně krájenou cibuli, opražíme ji a podlijeme.
Krok 5: Spolu se závitky vše udusíme doměkka a před koncem přidáme smetanu. Ze všech závitků před podáváním sundáme nitě.
Zveřejněno 18. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ruské datle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNq4
Moje poznámka
Ruské datle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNq4
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 2 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 7 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 7 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 7 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
datle recepty,
ruská hovězí pečeně,
datle recept,
recepty z datlí,
ruský šašlik recept,
ruské recepty,
recept datle,
datle,
recepty datle,
ruský šašlik,
ruské cukroví,
ruské maso recept,
recept na datle,
ruska kucharka,
hovězí pečeně ruska,
ruska hovezi pecene-recept,
ruská hovězí pečeně recept,
recept na ruský šašlik,
recept z datlí,
recepti na svíčkovou
Suroviny:
maso hovězí,
zelí kysané,
cibule,
slanina,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
tuk,
smetana
Komentáře (8)
Při pohledu na foto mne překvapila kombinace datlí s masem - ale v rcp se jaksi datle nevyskytují.
Je to jiné, než ostatní závitky a fakt dobré.