Kopřivové listy v sýrovém těstíčku
Kopřiva je známá jako velmi rozšířený žahavý plevel, má ale i zajímavou chuť a spoustu pozitivních účinků na lidský organismus. Vyzkoušejte méně známý způsob její přípravy - osmažte ji dozlatova v nadýchaném těstíčku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 422 kJ / 579 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,26 g |
Tuky | 23,90 g |
Vláknina | 1,49 g |
Cholesterol | 551 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 3,82 g |
Sacharidy | 46,09 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kopřivové listy v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/orPK
Moje poznámka
Kopřivové listy v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/orPK
Nejnovější recepty
Nivová pomazánka s hruškou
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové knedlíky plněné masem z uzených žeber
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová plec s chorizem a fazolemi
Přidáno před 7 hodinami
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno 23. 9. 2025 19:37:22
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Petaroxy před 1 hodinou
Dvacetiminutový švestkový koláč
Noumik před 2 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
ok1cmj před 2 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 3 hodinami
Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta
Suzy8 před 3 hodinami
Putimská vepřová pečeně
TerezaP před 4 hodinami
Švestkové řezy s tvarohem
Nadatode před 4 hodinami
Jablečný crumble
ErikaU před 5 hodinami
Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě
Sahula před 5 hodinami
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 8 hodinami
Tématické fráze:
kuchař ví kosmatice,
akát v těstíčku,
kopřivové chipsy,
kopřivové víno,
smažene kopriva,
kopřivové smaženky,
listy v těstíčku,
cukynu řizky
Suroviny:
vejce,
mléko,
víno bílé,
sýr nastrouhaný,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
omáčka sojová,
sůl,
pepř mletý,
koření grilovací,
česnek sušený,
olej
Komentáře (9)
À la kosmatice jsem zkoušel po sladku (s rumem) černý bez, akát, po sladku i po slanu cukýnu, dýni (s vínem, vodkou), ale vždy to vyšlo (až na zanedbatelné chuťové nuace) nastejno: pojídali jsme smažené těstíčko zpravidla na stopce kolem ničeho, v horším případě byl "obal" nacucaný tukem
No, ale to taková jablka v těstíčku, nebo zeleninová tempura..., tak to je jiné "maso", že