Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 474 kJ / 7 045 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,28 g |
| Tuky | 245,97 g |
| Vláknina | 34,00 g |
| Cholesterol | 1,57 g |
| Sodík | 897 mg |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 1 078,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme vodu a poté olej. Vznikne řídká směs, do které přisypeme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec zlehka zamícháme vyšlehaný sníh. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů, cca 50 minut.
Krok 2: Uvaříme puding, do horkého zamícháme kávu a občas promícháme. Nenecháme vytvořit škraloup. Po vychladnutí utřeme cukr s máslem a do toho pomalu zašleháváme zchladlý kávový puding. Můžeme uložit na chvilku do lednice, než připravíme korpus.
Krok 3: Korpus rozřízneme na 3 díly, spodní pokapeme rumem, namažeme krémem, dáme střední, opět rum a krém a nakonec horní díl. Celý dort pomažeme krémem a uhladíme. Dáme asi na 2 hodiny uležet do lednice, než budeme polévat polevou.
Krok 4: Na polevu želatinu namočíme do studené vody. Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr a vaříme na teplotu 104 stupňů. Odstavíme a přidáme čokoládu, zamícháme do rozpuštění, přidáme kakao a opět zamícháme. Po zchladnutí na cca 60 stupňů přidáme smetanu a po zamíchání, jako poslední, vymačkanou želatinu. Metličkou dobře vyšleháme, aby se želatina rozpustila a přes sítko přecedíme. Tyčovým mixérem polevu ještě rozmixujeme, znovu přecedíme a při zhruba 35 stupních a níže, můžeme polévat dort, který dáme na menší kastrol, než je korpus, aby poleva krásně stekla.
Dort můžeme ozdobit např. šlehačkou nebo marcipánem, jak kdo co má rád.
Dort můžeme ozdobit např. šlehačkou nebo marcipánem, jak kdo co má rád.
Zveřejněno 8. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávový dort s lesklou čoko polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VxqB
Moje poznámka
Kávový dort s lesklou čoko polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VxqB
Nejnovější recepty
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 3 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 5 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 16 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolky na slanině
magdalenka před 8 minutami
Hrnková buchta z cukety
magdalenka před 15 minutami
Dvojctihodné koláčky
magdalenka před 29 minutami
Mrkvové karbanátky
magdalenka před 32 minutami
Květák ve strouhance
magdalenka před 36 minutami
Hlíva v trojobalu
magdalenka před 40 minutami
Škvarková pomazánka
magdalenka před 44 minutami
Špekáčky na černém pivu
magdalenka před 51 minutami
Kuřecí nudlová polévka
magdalenka před 54 minutami
Kynutý skořicový točenec
magdalenka před 59 minutami
Tématické fráze:
kávové dortiky se zrcadlovou polevou,
polevani dortů polevou,
jak polevat dort,
kdy polevat polevou,
dorty se zrcadlovou polevou recepty,
dort s coko polevou recept,
jak polévat dort zrcadlovou s polevou,
kavový koláč s polevou,
dort se zrcadlovou polevou,
jak pracovat se zrcadlovou polevou,
dorty s lesklou se zrcadlovou polevou,
dort se zrcadlovou polevou recept,
kávový krém ,poleva na dort,
pařížský dort s lesklou polevou,
dort s čoko polevou,
jak polévat dort polevou,
dorty se zrcadlovou polevou,
kávový dort s polevou,
coko dorty se zrcadlovou polevou,
polevani cokopolevou horke
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
káva mletá,
želatina,
voda,
cukr krupice,
čokoláda hořká,
kakao,
smetana
Komentáře (5)