Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 872 kJ / 2 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,68 g |
Tuky | 95,40 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 222 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 381,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.
Krok 2: Bílky samostatně vyšleháme v tuhý sníh.
Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo. Vyšleháme do pěny. Krok 3: Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do těsta. Těsto bude trochu tužší. Krok 4: Přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme - nezašleháme ho, ale vmícháme vařečkou nebo gumovou stěrkou. Krok 5: Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Je třeba ho rozetřít, není moc tekuté. Poklademe višněmi a posypeme vanilkovým cukrem. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubé na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut. V polovině pečení plech obrátíme.
Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a při vyzkoušení se nelepí na párátko. Krok 7: Necháme vychladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.
Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo. Vyšleháme do pěny. Krok 3: Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do těsta. Těsto bude trochu tužší. Krok 4: Přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme - nezašleháme ho, ale vmícháme vařečkou nebo gumovou stěrkou. Krok 5: Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Je třeba ho rozetřít, není moc tekuté. Poklademe višněmi a posypeme vanilkovým cukrem. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubé na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut. V polovině pečení plech obrátíme.
Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a při vyzkoušení se nelepí na párátko. Krok 7: Necháme vychladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.
Zveřejněno 29. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoN8
Moje poznámka
Višňová bublanina z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NoN8
Nejnovější recepty
Letní plněné cukety
Přidáno před 3 hodinami
Švestková zavařenina s čokoládou Margot
Přidáno před 6 hodinami
Filety z pražmy královské se salátem z červené čočky
Přidáno před 8 hodinami
Těstovinový salát
Přidáno před 9 hodinami
Thajská kuřecí polévka s čajotem
Přidáno 9. 8. 2025 13:02:05
Omeleta se švestkami
Přidáno 9. 8. 2025 07:20:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Grilovaná „Tištínská“ paprika
Fijajda před 1 hodinou
Kuřecí vývar s blanšírovaným květákem
eskalina před 1 hodinou
Bábovečka na hrnečky z cuketečky
PavlaSl. před 1 hodinou
Zavařené, velmi chutné cukety
Miluska56 před 2 hodinami
Koprová omáčka s vepřovým masem
jardakupsa před 2 hodinami
Pizza bez droždí
SabinaKoci před 2 hodinami
Pikantní bůček na hořčici
LUDMILA 1 před 2 hodinami
Podmáslový chléb nadýchaný, s křupavou kůrkou
Narmer73 před 3 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
jipakre před 3 hodinami
Domácí kečup
Jindriskas před 3 hodinami
Tématické fráze:
višňová buchta,
třešňová bublanina,
třešňová buchta,
nejlepší třešňová bublanina,
třešňová bublanina recept,
bublanina z višní,
recept na visnovou bublaninu,
nejlepší třešnová bublanina recept,
recept na višňovou buchtu,
vyšňová buchta,
bublanina recept,
višnová buchta na plech,
recept na višnovou buchta,
recepty vlasta,
recept třešnová bublanina,
visnovy buchta,
višnova bublanina s ovocem,
bublanina s višňami,
vyšnova bublanina,
časopisy recepty
Suroviny:
žloutek,
cukr hnědý,
máslo,
mléko,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
mouka hrubá,
višně
Komentáře (9)
No, pomalu začínám věřit tomu, že každá trouba peče jinak