Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený květák (nejen) s uzeným masem

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 891 kJ /
1 169 kcal
Bílkoviny91,98 g
Tuky33,24 g
Vláknina28,86 g
Cholesterol 907 mg
Sodík 2,21 g
Sůl5,13 g
Sacharidy111,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce povařit do osolené vody. Poté scedíme a necháme okapat. Po částečném zchladnutí pokrájíme na menší kusy. Krok 2: Na kousku másla dosklovata osmažíme na kolečka pokrájený pórek, přisypeme na kostičky pokrájené uzené maso, které s pórkem ještě chvíli smažíme a nakonec přisypeme nasekaný česnek, který necháme rozvonět. Směs dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového květu a odstavíme. Krok 3: Do máslem vymazané zapékací mísy naskládáme na kostičky nebo na plátky pokrájené brambory. Masovou směs smícháme s pokrájeným květákem a nasypeme na brambory. Pokud chceme, můžeme brambory smíchat také s masovou směsí, my ale rádi odspodu opečené brambory. Krok 4: Zapékací mísu zaklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 25-30 minut. Poté odklopíme, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a dopečeme krátce do barvy. Krok 5: Podáváme se zeleninovými saláty dle vlastní chuti. Kdo má rád sýr, může před podáváním posypat strouhaným sýrem, což není vůbec nutné, ale v mnoha domácnostech často praktikované.

Zveřejněno 20. 6. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLmK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLmK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dexulka: ...já děkuji za důvěru, vyzkoušení a pochvalu;-)...mám radost, že Vám chutnalo:-K:-K:-K

Jednoduchý a chutný recept, děkuji za tip :yes:

Moc jsem si pochutnal!

dělávám podobně a už dřív jsem se divila, že tady tato verze přípravy květáku není..je to moc dobrá a mám to moc ráda :-):-K:yes:

Oskeruska: faklaf: ...to mne těší:-8! ...děkuji:-K:-K:-K

Tématické fráze:
zapečený květák s uzeným, zapečený květák, zapékaný květák s uzeným masem, květák recepty, zapečený květák s bramborem a uzeným, zapeceny kvetak s uzenym a brambory, zapečený květák recepty, květák zapečený s uzeným, květák uzené maso, zapeceny kvetak s masem, uzené květák brambory, zapečený květák recept, zapeceny kvetak s brambory a uzenym, květák uzené, květak s uzeným masem, květák a uzené, zapecene květák s uzenym, zapecený s květákem, zapecene brambory s uzeným a kvetakem, recept na zapečený květák s uzeným

Suroviny:
květák, maso uzené, pórek, česnek, máslo, sůl, pepř mletý, květ muškátový, brambory, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu