Marinovaný pečený bůček
Pečené copánky z bůčku marinovaného v zajímavé marinádě z medu, sójové omáčky, balsamica a koření zaujmou jak chutí, tak pěkným vzhledem. Podávat je můžeme jako hlavní chod, nebo jako pohoštění na oslavách.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 978 kJ / 3 580 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 151,09 g |
| Tuky | 297,80 g |
| Vláknina | 9,10 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 3,27 g |
| Sůl | 7,30 g |
| Sacharidy | 72,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso bez kůže nakrájejte podélně na plátky cca 1-1,5 cm široké. Bude se vám lépe krájet, pokud maso necháte nějakou chvíli v mrazáku, kde ztuhne, nikoliv zmrzne. Nebo požádejte řezníka, ať vám maso rovnou nakrájí.
Krok 2: Plátky poté rozkrojte na 3 dlouhé pruhy, přičemž z jedné strany začněte až tak 2 cm od kraje, aby pruhy držely u sebe. Upleťte klasický cop, snažte se ho hodně stahovat, aby zůstal pevný. Konce spojte špejlí nebo jehlou, případně svažte provázkem.
Krok 3: Zlehka osolte a posypte kořením. Z medu, sójové omáčky, octa, najemno nastrouhaného zázvoru a česneku vymíchejte marinádu. Maso vložte do vhodné nádoby s víkem, přelijte jej marinádou a pořádně ji do masa vetřete. Nechte přes noc nebo minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.
Krok 4: Na dno pekáče dejte oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli, na ni položte maso včetně veškeré marinády a trochu podlijte vodou. Přiklopte a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.
Krok 5: Nechte hodinu přiklopené, podle potřeby podlévejte nepatrně vodou a pak odklopené pečte při 200 °C ještě cca hodinu, aby se maso opeklo.
Krok 6: Můžete podávat klasicky k zelí jen tak s brambory, třeba šťouchanými, nebo nechat vychladnout, vložit do lednice a pak krájet na plátky.
Zveřejněno 12. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marinovaný pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4jL
Moje poznámka
Marinovaný pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v4jL
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 6 hodinami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 8 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky Marie
salajkol před 2 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
MonikaP. před 3 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 3 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 3 hodinami
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 3 hodinami
Houskové knedlíky
mikii před 3 hodinami
Jogurtové hvězdičky
PetraLA před 4 hodinami
Mrkvový perník s povidly
PetraLA před 4 hodinami
Tématické fráze:
marinovaný pečený bůček,
marinovaný bůček,
pečený marinovaný bůček,
nejlepší pečený bůček,
peceny bucek,
vepřový bůček marinovaný pečený,
pečený buček top recept,
recept na marinovany bůček,
pečený bůček top recepty,
marinovany bucek v sójové omáčce,
pečený bůček na medu,
peceny bucek recept,
bůček recepty,
peceny bucek marinovany,
bućek marinovany,
marynovany bucek,
marinované pečený bucek,
vychytávky nejlepší pečený bůček,
recepty pečený buček,
marinovaný buček recept
Suroviny:
bůček,
zázvor,
česnek,
med tekutý,
ocet balsamiko,
omáčka sojová,
koření,
kmín drcený,
cibule,
sůl
Komentáře (8)
palec nahoru