Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásová směs s hlívou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 732 kJ /
414 kcal
Bílkoviny30,74 g
Tuky11,73 g
Vláknina22,56 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 1,62 g
Sůl3,70 g
Sacharidy38,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Klobásky pokrájíme na kolečka a dáme na pánev osmažit. Pokud nejsou moc tučné, přidáme trošku oleje. K osmaženým klobásám přisypeme na plátky či klínky pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dosklovata. Následně přidáme nasekaný česnek, snítku tymiánu a promícháme. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu, opepříme a mírně osolíme, promícháme a zaklopíme. Krok 2: Směs necháme pod poklicí na mírném ohni krátce podusit. Podlévat není většinou potřeba, a když, tak jen velmi malým množství vody nebo vývaru. Krok 3: Po krátkém podušení vmícháme na nudličky pokrájenou papriku, dochutíme dle chuti sojovou omáčkou a ještě krátce podusíme, jen tolik, aby paprika zůstala na skus. Krok 4: Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, opečeným toustem, bramborem...

Zveřejněno 24. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásová směs s hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Llg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klobásová směs s hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8Llg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Nikdy mne nepřestane udivovat, jak zdánlivě velmi jednoduchá jídla skvěle chutnají. Tohle je jedno z nich. Přidala jsem papriky, jaké jsem měla a k mému překvapení některé i pálily, takže ještě teď mi šlehají plameny od huby :-D.. Nicméně, opravdu skvělé, pálivé mám ráda, moc jsem si pochutnala. K tomu mám svůj domácí chléb s olivami a sušenými rajčaty. Dokonalé <3. Díky za recept, dovolím si přidat foto, i když nedokonalé, dnes je fakt blbé světlo;-)

hosta: ...díky:-K ...jíme i očima;-)...a já z toho pohledu snad i tloustnu:-D

recepty73: Jirko, nejen ty :-D

Týý jo, to se mi líbí!!! :-O. Určitě zkusím, to nemá chybu!!! :yes::yes::yes::yes:

Jana Dorazinová-Remková: ...nechtěl jsem servírovat samotnou topinku s česnekem, na kterou měli doma zrovna chuť ;-) :-8 ...to budu rád:-K:-K:-K

Tématické fráze:
klobásová směs, klobásová směs na topinky, směs s hlívou, klobásková směs na topinky, klobásova panev, hlíva ústřičná s ostravskou klobásou recepty

Suroviny:
hlíva ústřičná, klobása, cibule, paprika čerstvá červená, česnek, tymián, sůl, pepř mletý, omáčka sojová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu