Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 364 kJ / 1 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,22 g |
Tuky | 33,69 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 866 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 136,83 g |
Postup přípravy
Zaslehame snih z bilku a sladidlo. Krok 2: Jablka oloupeme, vykrajime jadrince a nakrajime na kosticky. Krok 3: Formu na peceni vylozime pecicim papirem. Na dno formy vyskladame jablka. Na jablka nalijeme testo. Krok 4: Peceme na 150 st. v elektricke troube, do suche spejle. Po vychladnuti posypeme skorici.
Zveřejněno 3. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ricottový nadýchaný desert s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxVR
Moje poznámka
Ricottový nadýchaný desert s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KxVR
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 minutami
Gravlax vejce
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 14 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 24 minutami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 51 minutami
Makronky Danča
Malickakucharka před 1 hodinou
Rebarborový koláč
JitkaJS před 2 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 3 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 4 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 4 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 6 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 6 hodinami
Tématické fráze:
ricottový koláč s jablky,
ricottovy dezert,
ricottovy koláč s s jablky,
dezerty z ricotty dia,
dezert z ricotty,
ricotta a jablky,
dort s jablky a z ricotty,
fitness ricottovy kolac,
dezerty z jablka a ricotty,
nadýchaný dezert s kyšky,
ricottový koláč labužník,
film černé zlato,
jablka s ricotta,
jablkovy zavin s riccoty,
ricottovy pudink,
ricotovy koláč s jablky,
pečený ricotový dort,
složení rikoty,
jablkovy zavin z ricotty,
ricotta a jablka recept
Suroviny:
žloutek,
sýr ricotta,
mléko,
mouka špaldová celozrnná,
prášek do pečiva,
jablko,
sladidlo,
skořice
Komentáře (11)
Ale... pokud "sníh z bílků zašleháme" tak ho ani nemusíme šlehat, nebude fungovat...asi možná si dovedu představit žloutky fakt do bílé pěny ( což bez trochy cukru asi moc nejde), pak na malé otáčky mléko rozmíchané s riccotou střídavě s moukou s práškem do pečiva a pak jen lehce nejlépe stěrkou vmíchat sníh....a HNED do trouby...
Já to snad zkusím, jestli se mi nepovede trochu "nadýchat"....
No a třetinu pytlíčku prášku do pečiva ( mají 12 g od Labety i Oetkera) to bude hoooodně "baj oko"
A - autorka vše peče na 150 st. ( koukla jsem na ostatní recepty) - to je určitě málo...180 minimálně....
Tvaroh je proti ricotte hutnejsi, lepe receno mazlavejsi, ale v teste se chova celkem stejne. Chutove je pochopitelne jinde.
No, podaří se to málokomu, ale současně máte a nemáte pravdu
Ricottě se říká syrovátkový sýr a je to asi takový náš tvaroh, jako je mascarpone podobné u nás hojně nadužívanému našemu Pomazánkovému
Tvaroh je na rozdíl od ricotty navinulejší, ale z vlastní zkušenosti si dovoluji tvrdit, že ve sladkém provedení ho v PEČIVU od ricotty rozezná málokdo
Pastiera Napoletana (s ricottou) https://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana...
Pastiera Napoletana po česku https://www.toprecepty.cz/recept/38522-pastiera-na...
OT
Mám ověřeno, že sítem propasírovaná ricotta ve finále chutná o poznání lépe než nepropasírovaná
No, o svých nepodarcích bych mohl vyprávět, že
Zde vidím kulantní řešení:
z názvu vygumovat slůvko "nadýchaný"
nebo
zrušit fotečky
***
Ricottu lze, bez ztráty hvězdičky, nahradit dostupnějším (levnějším) tuzemským tvarohem