Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím
Dobře ochucené a pořádně propečené vepřové výpečky jsou jednou z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. Dvojí výpečky z vepřového a uzeného masa jsou opravdu šťavnaté a perfektně je doplní kedlubnové zelí s celerem.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 204 103 kJ / 48 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2 565,11 g |
Tuky | 760,10 g |
Vláknina | 7 318,58 g |
Cholesterol | 432 mg |
Sodík | 153,87 g |
Sůl | 335,50 g |
Sacharidy | 4 266,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrový bůček a uzené maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na proužky, oloupaný česnek na plátky.
Krok 2: Bůček promícháme s kořením a česnekem a dáme společně se sádlem do pekáčku. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme na 180 °C zhruba 40 minut do poloměkka.
Krok 3: Poté přidáme nakrájené uzené kostky a podle potřeby ještě podlijeme. Přikryjeme a dopečeme do úplného změknutí. Občas promícháme a poléváme výpekem.
Krok 4: Kedlubnu, celer i brambor oloupeme. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Celer a kedlubnu nastrouháme nahrubo a brambor najemno.
Krok 5: Na trošce oleje orestujeme pórek. Po chvíli přidáme celer a kedluben. Přidáme kmín, sůl a nastrouhaný brambor. Podlijeme vodou těsně pod okraj zeleniny a vaříme doměkka, nesmí se ale rozvařit. Občas promícháme.
Krok 6: Než se zelí uvaří, nakrájíme špek a cibuli na kostičky. Špek rozškvaříme a přidáme cibuli. Restujeme do zlatova.
Krok 7: Hotové zelí promastíme připravenou cibulkou, dochutíme octem, cukrem, případně solí. Podáváme s výpečky a různými druhy knedlíků, polité výpekem.
Zveřejněno 21. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w4DJ
Moje poznámka
Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w4DJ
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 16 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 19 minutami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 30 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 10 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 11 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 12 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 13 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
výpečky se zelím,
recepty na vypečky,
výpečky z bůčku,
výpečky,
výpečky obrázky,
výpečky recept,
vepřové výpečky,
recept výpečky
Suroviny:
bůček vepřový,
krkovice uzená,
cibule,
česnek,
sádlo,
kmín celý,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
sůl,
celer,
kedlubna,
špek,
brambory,
pórek,
cibule,
olej,
kmín celý,
sůl,
ocet vinný,
cukr
Komentáře (4)