Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnovo-celerová omáčka

Keblubnovo-celerová omáčka je vynikající přílohou k pečenému i dušenému masu. Výrazná chuť kedlubny i celeru je vyvážena jemností zakysané smetany. Pokud jste zvyklí na vydatnější jídlo, můžete k omáčce a masu přidat i vařené brambory nebo noky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kolečka. Krok 2: V kastrůlku rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a podlijeme vývarem (nebo přidáme kousek zeleninového bujonu a zalijeme asi 100 ml vody). Dusíme na mírném plameni, dokud se voda téměř nevypaří a zelenina není měkká na skus. Krok 3: Během dušení kedluben dáme do kelímku se zakysanou smetanou asi 2 lžíce horkého vývaru z kedluben a směs promícháme. Krok 4: Když jsou kedlubny měkké, přilijeme zředěnou zakysanou smetanu. Dobře promícháme, podle potřeby dochutíme a podáváme. Krok 5: Tato dušená zeleninová směs je vynikající přílohou k masu v jakékoliv úpravě. Kdo potřebuje vydatnější jídlo, může přidat i vařené brambory.

TIP: Slovenský prívarok

Zveřejněno 18. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnovo-celerová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMxK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnovo-celerová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMxK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, kedlubna, celer řapíkatý, sůl, pepř mletý, vývar zeleninový, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu