Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím
Dobře ochucené a pořádně propečené vepřové výpečky jsou jednou z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. Dvojí výpečky z vepřového a uzeného masa jsou opravdu šťavnaté a perfektně je doplní kedlubnové zelí s celerem.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 204 103 kJ / 48 782 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2 565,11 g |
| Tuky | 760,10 g |
| Vláknina | 7 318,58 g |
| Cholesterol | 432 mg |
| Sodík | 153,87 g |
| Sůl | 335,50 g |
| Sacharidy | 4 266,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Syrový bůček a uzené maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na proužky, oloupaný česnek na plátky.
Krok 2: Bůček promícháme s kořením a česnekem a dáme společně se sádlem do pekáčku. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme na 180 °C zhruba 40 minut do poloměkka.
Krok 3: Poté přidáme nakrájené uzené kostky a podle potřeby ještě podlijeme. Přikryjeme a dopečeme do úplného změknutí. Občas promícháme a poléváme výpekem.
Krok 4: Kedlubnu, celer i brambor oloupeme. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Celer a kedlubnu nastrouháme nahrubo a brambor najemno.
Krok 5: Na trošce oleje orestujeme pórek. Po chvíli přidáme celer a kedluben. Přidáme kmín, sůl a nastrouhaný brambor. Podlijeme vodou těsně pod okraj zeleniny a vaříme doměkka, nesmí se ale rozvařit. Občas promícháme.
Krok 6: Než se zelí uvaří, nakrájíme špek a cibuli na kostičky. Špek rozškvaříme a přidáme cibuli. Restujeme do zlatova.
Krok 7: Hotové zelí promastíme připravenou cibulkou, dochutíme octem, cukrem, případně solí. Podáváme s výpečky a různými druhy knedlíků, polité výpekem.
Zveřejněno 21. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w4DJ
Moje poznámka
Dvojí výpečky s kedlubnovo-celerovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w4DJ
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 11 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 20 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 20 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Martula před 5 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 7 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 8 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 8 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 8 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 8 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 8 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 9 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 9 hodinami
Tématické fráze:
výpečky se zelím,
recepty na vypečky,
výpečky z bůčku,
výpečky,
výpečky obrázky,
výpečky recept,
vepřové výpečky,
recept výpečky
Suroviny:
bůček vepřový,
krkovice uzená,
cibule,
česnek,
sádlo,
kmín celý,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
sůl,
celer,
kedlubna,
špek,
brambory,
pórek,
cibule,
olej,
kmín celý,
sůl,
ocet vinný,
cukr
Komentáře (4)