Linecké citronové - křehké
Vánoce jsou za dveřmi a málokterý štědrovečerní stůl se obejde bez cukroví. Křehké linecké cukroví patří mezi vánoční oblíbence již celá desetiletí. Vyzkoušejte tento recept, provoní domov máslem a citronem.
Suroviny pro 1 dávka
dle velikosti
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 695 kJ / 4 707 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,82 g |
Tuky | 248,25 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 569,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké citronové - křehké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8nV
Moje poznámka
Linecké citronové - křehké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8nV
Nejnovější recepty
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 1 hodinou
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 2 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 2 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 2 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka z červené řepy a kuřecího masa
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 1 hodinou
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 1 hodinou
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 4 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 15 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 16 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 17 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 17 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 18 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 19 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 20 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší křehké linecké cukroví,
křehké linecké těsto,
křehke linecke cukrovi,
krém na linecké cukroví,
citronový krém do cukroví,
citrónové linecké cukroví,
křehké linecké těsto recept,
citronový krém na cukroví,
linecké cukroví citronové,
citronové linecké těsto,
krém do lineckého cukroví,
linecké citronové vykrajované,
linecké citronové cukroví,
citrónové cukroví,
vynikající linecké cukroví,
krém do lineckého,
krémy na linecké. cukroví,
linecké těsto citronove,
linecké cukroví se solamylem,
linecké těsto se solamylem
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
solamyl,
žloutek,
kypřící prášek do pečiva,
šťáva citronová,
marmeláda
Komentáře (209)
Dělám i kakaové a ořechové a všem vždy cukroví moc chutná.Jen doporučuji menší tvary,je opravdu křehounké
A škrob zásadně český SOLAMYL
No, léta plním malinovou (i kupovanou), a věřte nevěřte, ale s citrusy se to nebije ani náhodou
Možná i hodně dobrý, domácí meruňkový džemík ..... by se hodil!
A já jsem letos smíchala rybízový s malinovým, taky experiment a čekám, až se to proleží........
Tento rcp jsem zkoušel 20. 12. 2018 18:10:10
Běžně dělám bez škrobu a šťávu dávám jakou mám
Ale hlavně nezapomeňte na kůůůru! Ať tu, či onu.
Korpusy budou možná trošku kropenaté (i podle teploty pečení) ale vůně, ta vůůůně a chuť, tak ta je tedy potom jedna báseň
No ááá nebo i dvě bááásně, že
Nám lemon curd v lineckém chutná, samozřejmě i marmeláda nebo jen tak.
No a co byste tak ráda cítila, he?
Velice vyvážená citronová chuť a nedejte se odradit cenou , že za to nemůže být kvalitní poleva - může! Přijemné konstatování. Výrobce je ze Slovenska www.lianasro.sk. Použila jsem do krému ,do tvarohového koláče a jako bílou polevu vymíchala s bílkem na perníčky - nádherně drží, dá se skladovat už zamíchaná v lednici, naředit rumem....... a ta chuť...
Bude to určitě dobré s citronovou náplní ! V těste je citron. Někde jsem teď četla, že žloutky je potřeba vymíchat s citronovou šťávou a až pak přidat k mouce, prý budou křehčí.
Paralelně dávku se škrobem a druhou pouze s moukou.
V rcp stojí psáno: "... rozválíme na placku, ne méně než 3 mm silnou ! - cukroví je pak hodně křehké a při mazání se láme..." Když jsem viděl, že kolečka při pečení vyběhla jak malé koblihy, tak další plechy jsem už dělal z těsta vyvalovaného na 2mm a vše bylo OK
Ano, hned po upečení jsou kolečka ze škrobu křehčí
Ano, 24 hod. po pomarmeládování jsou kolečka ze škrobu křehčí (ale jeden z degustátorů to už nerozeznal)
Ano, 48 hod. po pomarmeládování jsou kolečka ze škrobu křehčí ale rozdíl je nepatrný.
A dnes, tedy 144 hod. před předpokládanou konzumací pro mou osobu, která se bezhlavě vrhá k sousedovi přes plot pro pírko z přepeřující slééépky, z toho plyne: No a proč bych měl místo mouky 10,-/kg dělat cosi ze škrobu 200,-/kg (gustin), když ve finále to stejně nikdo nepozná, he?