Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 046 kJ / 2 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,63 g |
Tuky | 25,65 g |
Vláknina | 45,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,51 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 487,83 g |
Postup přípravy
Vykvašený kvásek a všechny další suroviny vložíme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Krok 2: Po 2. hlazení (promíchání mezi 2. a 3. kynutím) pekárnu vypneme, těsto necháme nakynout do jeho obvyklého objemu (trvá to asi 60-120 minut – v létě pokyne těsto rychleji, než v zimě) a pak zapneme program Pečení. Krok 3: Upečený vyklopíme z formy a necháme schládnout na mřížce.
Zveřejněno 17. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vnoučkův chleba – kváskový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY8o
Moje poznámka
Vnoučkův chleba – kváskový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY8o
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 1 hodinou
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 3 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 5 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 5 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 6 hodinami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 7 hodinami
Cuketový perník
MonikaP. před 7 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 7 hodinami
Tématické fráze:
seminkovy kvaskovy chleba,
recept na kváskový chléb,
kvaskovy chleba pekarnomanie,
špaldový kváskový chléb
Suroviny:
kvásek,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
olej,
sůl,
kmín celý,
otruby
Komentáře (4)