Bramborákový chleba (kváskový v pekárně)

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 2 názory

Suroviny

Na kvásek:
30 g pravidelně živeného žitného kvásku
120 g vody
150 g žitné chlebové mouky
Dále:
320 g vody
2 lžičky oleje
2 lžičky soli
2-3 lžičky kmínu
1/3 lžičky sušeného česneku
větší špetka majoránky
150 g pšeničné chlebové mouky
380 g hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme kvásek se 120 g vody a 150 g žitné chlebové mouky a v teple necháme asi 10-12 hodin kvasit.

  2. Přidáme zbytek surovin a použijeme program Těsto.

  3. Po 2. hlazení (promíchání mezi 2. a 3. kynutím) jsem pekárnu vypla, těsto nechala nakynout do jeho obvyklého objemu (trvalo to asi 90-120 minut) a pak jsem zapla program Pečení.

Poznámka

Proč „bramborákový“? Je to vlastně recept na náš nejoblíbenější chleba (Kváskový chléb s bramborákem - spousta lidí ho zná a občas peče). A proto, že bramborák v prášku obsahuje i určité přísady, které v našem jídelníčku nechci, dělám chleba už bez něj.

Pouze pro vůni přidávám ke kmínu i trochu sušeného česneku a ždibíček majoránky.

Chtěla bych ukázat, že i kváskový chleba (bez droždí) se dá pohodlně upéct v pekárně. Spousta lidí tomu totiž pořád nevěří.

Původní recept na www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborákový chleba (kváskový v pekárně)

  • maiva maiva

    Tradičně pěkný, dobrý chlebíček z pekářství Cath:-p+:yes: Moc se Ti povedl, kouzelná fotka s kláskem:-D:yes: fakt smekám, umíš:-!

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Je to marný, je to marný..., tohle já stejně nikdy nesvedu, tobě velká pochvala:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kváskový chleb s bramborakem recepty na chleba v pekárně s kváskem klasek se ze sušeného droždí kváskový chleba s bramborem chlebové placky kváskové recept tncz nova vaření chlebove bramboraky

Zapomněl/a jsem heslo