Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba

Suroviny

250 ml kefíru
150 ml vody
lžíce olivového oleje
1,5 lžíce dýňového jadýrka
sezamová semínka
lněná semínka
slunečnicová semínka
1,5 lžičky soli
lžička cukru
120 g žitné chlebové mouky
120 g pšeničné chlebové mouky
270 g hladké mouky
10-12 g droždí
2 lžíce nakrmeného hustého kvásku

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké.

  2. Navrch, na mouku dáme do jednoho rohu droždí + cukr, na protilehlou stranu kvásek a zapneme Základní program.

  3. Po druhém hlazení (před třetím kynutím) vytáhneme pomoučenou rukou háky a urovnáme povrch těsta.

Poznámka od kuchařky

Hotový chleba je voňavý, hodně vysoký a mimořádně lehounký.

Jeden člen naší rodiny by si jej přisolil, ostatním jeho slanost stačila.

Díky kvásku a žitné mouce v těstě je chleba nedrolivý a krajíce velice ohebné (nelámou se jako buchta) - viz třetí foto.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Komentáře k receptu Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kváskový chléb s kefírem kefírový chléb kváskový chleba kvásek z kefíru domácíchléb kváskový chleba s kefírem chleba z kefíru kváskový chléb v pečce kváskový chléb kefírový chleba kolik kvásku do chleba chleba s kefirem http.recepty-vaření cz domacíchleb kváskový chléb recept žitný chléb s kefírem kváskový cléb recepty do domácí pekárny kefírový chleba kvaskovy recept na kvaskovy chleba kefir chleba