Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 20 názorů

Suroviny

250 ml kefíru
150 ml vody
lžíce olivového oleje
1,5 lžíce dýňového jadýrka
sezamová semínka
lněná semínka
slunečnicová semínka
1,5 lžičky soli
lžička cukru
120 g žitné chlebové mouky
120 g pšeničné chlebové mouky
270 g hladké mouky
10-12 g droždí
2 lžíce nakrmeného hustého kvásku
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké.

  2. Navrch, na mouku dáme do jednoho rohu droždí + cukr, na protilehlou stranu kvásek a zapneme Základní program.

  3. Po druhém hlazení (před třetím kynutím) vytáhneme pomoučenou rukou háky a urovnáme povrch těsta.

Poznámka

Hotový chleba je voňavý, hodně vysoký a mimořádně lehounký.

Jeden člen naší rodiny by si jej přisolil, ostatním jeho slanost stačila.

Díky kvásku a žitné mouce v těstě je chleba nedrolivý a krajíce velice ohebné (nelámou se jako buchta) - viz třetí foto.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba

1 2

Tématické fráze: kefírový chléb kváskový chleba kvásek z kefíru kváskový chléb s kefírem domácíchléb kváskový chleba s kefírem kváskový chléb v pečce kváskový chléb chleba z kefíru kefírový chleba kolik kvásku do chleba chleba s kefirem http.recepty-vaření cz domacíchleb kváskový chléb recept žitný chléb s kefírem kváskový cléb recepty do domácí pekárny kefírový chleba kvaskovy recept na kvaskovy chleba kefir chleba

Zapomněl/a jsem heslo